Nedeljko Čubrilović

Institucije na raspolaganju školama

  • 22.08.2018. 14:05

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas prilikom posjete Osnovnoj školi  "Dositej Obradović" u Banjaluci, da ta obrazovna ustanova predstavlja primjer kako sve može dobro da funkcioniše kada postoji inicijativa i korektna saradnja između škola, Vlade i Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Čubrilović je naglasio da su Vlada Srpske, resorno ministarstvo i druge institucije bili na raspolaganju svim direktorima škola u Srpskoj koji su imali inicijativu kada je riječ o obnovi školskih objekata, kako bi bili spremni za novu školsku godinu. 

Prema njegovim riječima, OŠ "Dositej Obradović" predstavlja jednu od najstarijih škola na prostoru ove regije, pa i šire, u kojoj se vodi računa o svakom detalju, pa se na vrijeme obavljaju sanacije i popravke i sve što je neophodno za početak školske godine. 

Čubrilović je rekao i da ova škola postiže zapažene rezultate u obrazovanju, te da njenih bivših đaka ima na svim pozicijama u cijeloj Republici Srpskoj. 

Direktor OŠ "Dositej Obradović" Dragan Kovačević najavio je da će obnova ove škole, koju pohađa 550 učenika, biti na vrijeme završena, te da će ova obrazovna ustanova spremno dočekati početak školske godine. 

"Riječ je o obnovi sanitarnih čvorova i, zahvaljajući sredstvima Grada Banjaluka i Ministarstva prosvjete i kulture Srpske, bili smo u mogućnosti da završimo ovaj veliki projekat vrijedan 50 hiljada KM", naveo je on. 

Prema njegovim riječima, zamijenjena je i fasada uz pomoć Ministarstva prosvjete i kulture i Razvojnog programa UN, te su, kako je naglasio, školu uspjeli energetski da unaprijede, što je dovelo do velike uštede. 

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)