"Inspekcija da sankcioniše ugostitelje koji ne poštuju mjere"

  • 04.03.2021. 09:30

Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske - Horeka pozvalo je inspekcijske organe da sankcionišu sve neodgovorne ugostitelje koji ne poštuju mjere koje je propisao Institut za javno zdravstvo.

Iz ovog udruženja navode da se ne smije dozvoliti da zbog nekoliko neodgovornih pojedinaca ispašta cijeli sektor koji zapošljava oko 14.000 ljudi.

- Sa odgovornošću tvrdimo da ugostitelji u najvećoj mjeri i velikoj većini poštuju mjere i ponašaju se odgovorno i sigurno nisu dio problema kada je riječ o pogoršanju epidemiološke situacije. Sve mjere propisane od strane Instituta za javno zdravstvo se poštuju i tako će biti i u budućnosti. Udruženje Horeka do sada je bilo dio rješenja, a tako će biti i ubuduće jer zdravlje stanovništva mora biti na prvom mjestu - rekli su u ovom udruženju.

Dodaju da turističko-ugostiteljski objekti širom Republike Srpske na sve moguće načine pokušavaju da održe poslovanje.

- Na ugostiteljima je velika odgovornost jer moraju voditi računa o svojim poslovima, radnicima i na kraju, gostima. Želimo biti dio rješenja i pomoći da se problemi prevaziđu, ali očekujemo i razmijevanje druge strane, odnosno institucija vlasti jer samo na taj način možemo se izboriti sa problemima sa kojima se suočava cijeli svijet - saopšteno je iz Udruženja Horeka.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.