Nastavljen protest radnika

Hoće li Risto Marić ostati bez fotelje zbog ŠG "Klekovača-Potoci"?

  • 15.11.2018. 19:22

Danima se spekuliše da će direktor Šuma RS Risto Marić ostati bez direktorske fotelje. Za sutra je zakazana vanredna sjednica nadzornog odbora Šuma. U  prilog mu sigurno ne ide jučerašnji potez, da se suprotstavi prijedlogu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumartsva o izboru novog v.d. direktora u ŠG Klekovača Potoci u Istočnom Drvaru. Ministarstvo je predložilo Milana Kecmana, dok je Marić Nikolu Stojakovića.

Radnici koji protestuju već 16. dan, ne žele Stojakovića. S druge strane, direktor Šuma Srpske, udara kontru, i ne prihvata Kecmana. Zeleno svjetlo možda bi i dobio da je član Socijalističke partije, kaže direktor Šuma RS, Risto Marić.

"U Klekovači, u Potocima u Šumskom gazdinstvu će prevagnuti opet politika. Znači da je politika dovela do ove situacije, a tako će odmrsiti ovu situaciju. Ja da nisam imao instrukcije svoje političke opcije, vjerovatno bih podržao Kecmana da je član Socijalističke Partije", kaže Marić.

Situacija bi se kaže Marić mogla razrješiti u idućoj sedmici. Ništa više nije otkrio ni resorni ministar Stevo Mirjanić. 

-Za šumsko gazdinstvo Klekovača Potoci, kakvo rješenje možemo očekivati? -"To ćemo drugi put", kratko je rekao ministar.

Iz sidnikata Šumskog gazdinstva kažu da su bili i više nego jasni kad je riječ o tome koga žele, a koga ne žele na mjestu direktora. Sve dok u fotelji direktora ne vide Milana Kecmana, od protesta ne odustaju.

"Blokada je nastavljena, i biće nastavljena sve dok se ne sprovede odluka Ministasrtva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS. To znači da na čelo našeg Šumskog gazdinstva treba da bude postavljen čovjek iz resornog ministarstva, a ne neko po političkoj podobnosti", kaže Radenko Bosnić, predsjednik sindikata ŠG "Klekovač-Potoci".

Radnici od 31. oktobra traže rješenje, za kako kažu, nikad goru situaciju u Šumskom gazdinstvu. Protesti su u zadnjih nekoliko dana izmakli kontroli, počev od tuče među radnicima, do zakivanja vrata i prozora na zgradi ŠG.

Тагови: