Toplo se obucite

Hladno, ali bez padavina

08:32, 16.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će preovladavati promjenjivo oblačno i hladno vrijeme, bez padavina.

Tokom prijepodneva doći će do smanjenja oblačnosti, pa se očekuju sunčani intervali i sunčano vrijeme. Jedino će ostati promjenjivo do pretežno oblačno na planinama na istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Uveče i tokom noći doći će do povećanja oblačnosti, a na planinana na jugozapadu počeće da pada slab snijeg. 

Duvaće slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, u Hercegovini bura, koja će krajem dana slabiti. 

Najviša dnevna temperatura vazduha od minus dva do dva, na jugu do šest, a u višim predjelima minus sedam. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Hercegovini jutros preovladava vedro vrijeme, a u ostalim krajevima pretežno oblačno. Slav snijeg pponegdje pada na istoku i sjeveroistoku. 

Najniža temperatura vazduha od minus 14 stepeni jutros je u 7.00 časova izmjerena na Bjelašnici, zatim na Čemernu minus devet, u Kalinoviku minus osam, a na Han Pijesku i na Ivan Sedlu minus sedam. 

Na Sokocu i u Nevesinju jutros je bilo minus šest stepeni, u Krupi na Uni, Gacku i Bihaću minus pet, u Mrkonjić Gradu, Novom Gradu, Bugojnu i Sarajevu minus četiri, u Prijedoru, Srpcu, Šipovu, Ribniku i Sanskom Mostu minus tri, u Banjaluci Srebrenici, Bileći, Tuzli, Gradačcu, Širokom Brijegu minus dva, u Bijeljini i Doboju minus jedan, u Trebinju, Brčkom i Zvorniku nula, a u Neumu tri stepena Celzijusova. 

Visina snijega jutros u Šipovu iznosi 45 centimetara, u Kalinoviku 40, na Han Pijesku 39, u Bijeljini i Mrkonjić Gradu 35, na Čemernu 32, u Zvorniku i Krupi na Uni 30, u Doboju 29, u Banjaluci, na Sokocu i u Srerbrenici 27, u Novom Gradu 20, u Srpcu 19, u Prijedoru i Rudom 17, u Nevesinju 10, u Gacku sedam i u Bileći tri centimetra.