Prijetila da će skočiti sa solitera

Herojski čin dobojske policije: Spriječili samoubistvo mlade djevojke

  • 11.04.2019. 16:47

Dobojska policija ekspresno je odreagovala kada im je stigla informacija da 26-godišnjakinja namjerava da se ubije u soliteru u centru grada. Uspjeli su da dobiju i ključ od stana u Ćuprijskoj ulici jer su pretpostavili da su ulazna vrata zaključana. Zatekli su je kako sjedi na prozoru, nogama okrenutim van, i to na 16 spratu. 

"Vječnost je to taj prelazak kroz prostoriju kroz glavu prolazi Bože samo da ne padne ali, evo hvala Bogu, završilo je najbolje što je moglo da završi", kaže Samir Imelji, kriminalistički policajac.

Kada je žena sjela na prozor policija još ne zna. Pričaju da njihov ulazak u stan i dolazak do prozora nije ni registrovala. To je, pričaju inspektori, olakšalo posao. Prišli su i svukli je na krevet.

"Obzirom da je bila vidno rastrešena pozvali smo hitnu pomoć, došli su. Nije ništa pričala samo je plakala, čitavo vrijeme je plakala, ništa nije pričala", kaže Milica Ninković, inspektor kriminalističke policije.

Od poziva do uspješno završenog zadatka prošlo je pola sata. Svašta im je za to vrijeme prolazilo kroz glavu. 

"Pošto je koleginica Milica pozivala na broj, ne javlja se, više smo očekivali da je već izvršila čin, rjeđe smo imali slučajeva bacanja kroz prozor, više smo mislili da ćemo je naći u kadi da je isjekla vene, hvala Bogu nije", kaže Vjekoslav Čolić, inspektor.

"Najbitnije je biti sabran, priseban, brzo reagovati", kaže Dragan Vasilić, zamjenik komandira PS Doboj 1.

26-godišnjakinja je, trenutno, hospitalizovana. Ovo je treća akcija sprječavanja suicida za samo nekoliko dana na području Policijske uprave Doboj. U Tesliću je pomoćnik komadira stanice spriječio mladića da skoči sa zgrade. Dva policajca u Derventi ubijedili su ženu da ne skoči s mosta u Ukrinu. 

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија