Nova dva zemljotresa u Nevesinju

Hercegovačko tlo ne miruje

  • 01.12.2019. 19:46

Hercegovačko tlo i dalje ne miruje. Samo noćaš okolinu Nevesinja ponovo su pogodila dva zemljotresa. Jedan blaži. Drugi jačine 4,1 stepen po Rihteru.

Noćašnji zemljotres u Nevesinju na sreću kratko je trajao. Ipak kako su za ATV rekli u nevesinjskoj muzičkoj školi, jačina od oko 4 stepena po Rihteru bile je dovoljna da proširi pukotine nastale usljed prošlog jačeg zemljotresa.

Nije svejedno kažu Nevesinjci zato ih je većina ovih dana u strahu. Ne fali im ni optimizma, nadaju se kažu da će se hercegovačko tlo konačno umiriti.

-Ima malo straha naravno svako čovjek u sebi nosi neki strah posebno nakon onog što se dešavalo ovih dana. Uglavnom ljudi su u panici. Mali zemljotres pa to je ništa za nas, mi smo jači od zemljotresa. Ma navikli smo sada već na ovo. Najvažnije je da nije bilo nekih žrtava i velikih oštećenja, nadamo se da će se smiriti. To je normalno poslije jačeg zemljotresa da se ti slabiji stalno pojavljuju- kazali su stanovnici Nevesinja.

Ipak nadležni, Civilna zaštita i štab za vanredne situacije sve motre budnim okom. Pridružuju se Nevesinjcima u nadi da se nedavni zemljotres neće ponoviti.

-Već smo uspostavili jedan način ponašanja i ono što je važno jeste da nema panike da se narod normalno ponaša, s i ovo što se desilo nije poremetilo vitalne funkcije osim onih prvih dana kada se desio onaj prvi zemljotres- izjavio je Mladen Zubac, načelnik Štaba za vanredne situacije Nevesinje.

Oštećenja koja su predstavljala opasnost već su saniranja a Vlada Srpske je za Nevesinje izdvojila 100.000 maraka. Ovu opštinu zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihteru pogodio je u utorak i napravio znatnu štetu.

U opštini Nevesinje kažu da su proteklih dana prijave šteta stalno stizale, samo do petka stiglo ih je više od 130.

Već od sutra komisija za procjenu šteta kreće na teren, poručuju da neće nikoga preskočiti. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.