Kilometarske kolone

Gužve na granici sa Hrvatskom zbog pada sistema

  • 22.02.2019. 19:05

Kilometarske kolone su danas dočekale vozače na granici između BiH i Hrvatske - sve zbog pada sistema za provjeru biometrijskih dokumenata na hrvatskoj strani.

Od pola 11 do tri popodne, na 11 graničnih prelaza, većinom na sjeveru BiH, saobraćaj je bio ili blokiran ili usporen. Ekipa ATV-a se i sama uvjerila o kakvom se zastoju radi - jedva smo se probili do granice. Kolona je bila nepregledna.

Granica je skoro pet sati bila djelimično ili u potpunosti zatvorena za saobraćaj na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Kostajnica, Kozarska Dubica, Donja Gradina, Gradiška, Brod, Šamac, Orašje, Brčko i Doljani. Većina ljudi sa kojima smo razgovarali su umorni, iscrpljeni i satima čekaju na otvaranje graničnog prelaza.

Na nekim prelazima, građani Evropske unije su mogli nesmetano da prelaze granicu, ali oni u Gradišci nisu bili te sreće. Među njima je bio i Mario iz Holandije, koji je poslom boravio u Banjaluci.

"Krenuo sam iz Banjaluke, da stignem na let za Amsterdam. Ali, biće gusto. Gledajući ovu gužvu, čini mi se da ću propustiti svoj let. Ako znate dobar hotel, otvoren sam za prijedloge", istakao je Mario Fraj, Holandija.

Gužve na granici su mnoge vozače podsjetile na period tokom novogodišnjih praznika - kada su zastoji na granicama najveći. Oni koji nisu imali strpljenja za čekanje, danas nisu ni stigli do svoje destinacije. Izrevoltirani čekanjem, vratili su se odakle su i krenuli.

Тагови: