Humanitarni koncert u Sokocu

Guslari pjesmom podržali oboljelog kolegu

  • 01.05.2019. 17:40

Guslari iz Republike Srpske i Srbije stigli su na Sokolac kako bi guslanjem i pjevanjem pomogli oboljelom kolegi Saši Laketiću, jednom od najboljih guslara na našim prostorima. Uz njih su stale i izvorne pjevačke grupe i pjesnici Istočnog Sarajeva. Zahvalni su svima koji su došli na koncert kako bi zajedno prebrodili iskušenja i podržali Sašu da istraje i pobjedi opaku bolest.

"Mi smo guslari meke duše a čvrsta karaktera. Mi često priteknemo u pomoć svima kome zatreba, a posebno našim kolegama guslarima," kaže guslar Vukan Đuka.

"Nadamo se da će biti dobro i u buduće i da će ozdraviti naš veliki guslar, prijatelj i brat Saša Laketić," rekao je njegov kolega Đorđe Đoko Tanović. 

"Došli smo na jedno humanitarno veče našem prijatelju koji je teško bolestan i da dokažemo da mi guslari nismo samo da pjevamo na slavama i nekim veseljima," kaže Kosta Plakalović. 

Humanitarni koncert održan je uz Duhovnom centru u Sokocu. Starješina Crkve Svetog proroka Ilije kaže da sugrađani nisu razočarali odzivom i da su, još jednom, pokazali da hrišćanskom ljubavlju žele da pomognu.

"To nas posebno raduje što je ponovo Romanija, gora od junaka, pokazala svu svoju veličinu, svoga srca, i svoje duše, i svoje dobrote. Kroz istoriju je uvijek pružala i pomagala, kako čitavom srpskom narodu tako i pojedinačno," rekao je Ilija Čupić, protojerej stavrofor.

Saša Laketić rođen je u Pljevljima 1967. godine. Sa prijateljima je osnovao Guslarsko društvo "Nikola Tesla" u Obrenovcu 1999. godine. Na takmičenju u pjevanju uz gusle četiri puta bio je prvak srpskih zemalja, a šest puta prvak Srbije. Organizatori humanitarne guslarske večeri su Duhovni centar "Romanijska Lazarica", grad Istočno Sarajevo i opština Sokolac.