Nezapamćeno nevrijeme bez veće štete

Gromovi parali nebo iznad Teslića

  • 17.06.2019. 12:08

Gromovi parali nebo iznad Teslića: Nezapamćeno nevrijeme bez veće štete

Nezapamćeno nevrijeme zahvatilo je sinoć opštinu Teslić, ali na svu sreću za sada nema prijavljene veće materijalne štete, potvrđeno je za ATV u lokalnoj Civilnoj zaštiti. 

Građani kažu da ne pamte kada su na nebu iznad Teslića vidjeli više gromova koji su obasjali cijeli grad. 

"Grmljavina je zaista bila strašna. Nije nam bilo nimalo prijatno, kao da se nebo prolomilo nad našim gradom. Kiša praćena vjetrom, grmljavinom, udarima groma, pravo je čudo da nema veće štete", kaže jedan od čitalaca ATV portala iz Teslića. 

Dule Borić, šef Civilne zaštite opštine Teslić, rekao je za ATV da za sada nema prijavljene veće materijalne štete i da obilazi teren.

"Ono što sada znamo je da je šteta nastala na poljoprivrednim kulturama. Evidentirana je šteta na zasadu kornišona u Gomjenici. Ja sam trenutno na terenu i obilazim grad", kaže Borić.

 

U teslićkoj Elektrodistribuciji potvrđeno je za ATV da su zbog jakog nevremena bez struje ostale mjesne zajednice Donji Ranković, Ružević, Komušina i Čečava.

"Bilo je kvarova na dalekovodima. Nije nastala veća materijalna šteta. Nekoliko naselja tokomm noći je bilo bez napajanja električnom energijom, ali su naši radnici jutros rano izašli na teren i otklonili kvar tako da je napajanje sada uredno", kaže iz Elektrodistribucije za ATV Vladimir Perić, upravnik Radne jedinice Teslić.

Nevrijeme u Tesliću počelo je sinoć oko 19 časova i trajalo je do dugo u noć. Na ulicama Teslića vidljivi su nanosi sitnijeg smeća i polomljenih grančica koje čiste radnici Komunalnog preduzeća „Komunalac“ Teslić.

"Nema krupnije materijalne štete. Naši radnici su na terenu i čiste grad od sitnijeg smeća", rekao je za ATV Dobrinko Lukić, direktor Komunalnog preduzeća „Komunalac“ Teslić. 
 

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.