Mirko Ćurić

Gradonačelnik Trebinja potpisao ugovore: Stipendije i studentima "ispod crte"

  • 14.06.2021. 16:52

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i njegova zamjenica Slađana Skočajić potpisali su ugovore o stipendijama sa 101 trebinjskim studentom, koje će u narednoj školskoj godini dobijati od Gradske uprave.

Radi se o sredstvima od oko 110.000 maraka, ali će, kako je pojasnio gradonačelnik Ćurić, biti izdvojena i dodatna sredstva za studente koji nisu ispunili uslove za stipendiranje.

"Ovog smo puta, zbog teške ekonomske situacije, uvažili sve zahtjeve za stipendiranje, pa je i za 16 studenata koji su bili 'ispod crte' prihvaćen zahtjev i odobrili smo im stipendije, shodno prosjeku ocjena i prihodima u kući", istakao je Ćurić.

On je napomenuo da će Gradska uprava i studentima, ali i cjelokupnoj mladoj populaciji ovog grada, pomoći da se odškoluju i biti im podrška u svakom pogledu. Neki od tih poduhvata su i organizovanje pripremne nastave za prijemne ispite budućih studenata, ali i pomoć osnovcima i  srednjoškolcima šta god da im je potrebno, računajući i stipendije djeci iz ruralnih krajeva, socijalno ugroženima ili djeci bez jednog ili oba roditelja.  

Studentkinja četvrte godine razredne nastave u Mostaru Bojana Berdović kaže da će joj stipendija puno značiti.

"Kada se ode od kuće svaki fening je dragocjen, a roditelji ne mogu ispunjavati sve naše želje, tako da nam stipendija dobro dođe i veoma smo zahvalni Gradskoj upravi na njoj", kazala je Bojana. 

Jelena Riđešić, koja u domaćinstvu ima dvije studenkinje, kćerke Anđelu i Andreu, bila je toliko dirnuta ovakvim gestom Gradske uprave da je i zaplakala.

"Imam dva studenta i stipendije će i njima i meni značiti mnogo. Veliko hvala i gradonačelniku i Gradskoj upravi, ponosna sam zbog ovog gesta na naš grad", kazala je kratko gospođa Jelena.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)