Gradonačelnik Prijedora uručio prve "ponosne kartice"

  • 05.04.2021. 11:04

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović uručio je danas prve "ponosne kartice" Republike Srpske majkama sa troje ili više djece sa područja grada, uz pomoć kojih mogu da ostvare popust kod privrednih subjekata koji učestvuju u ovom projektu.

Podjela kartica u Prijedoru traje od danas do petka, 9. aprila

- Potrudili smo se da i na ovaj način pomognemo višečlanim porodicama i da im damo do znanja da je grad uvijek uz njih - rekao je Pavlović novinarima u Prijedor

Prema njegovim riječima, prijavljeno je 586 višečlanih porodica, a prijavljivanje se nastavlja na isti način kao što je bilo i u periodu od 9. do 19. marta.

- Pozivam sve privrednike sa područja Prijedora da se uključe u akciju jer bez toga ona neće imati poseban smisao. Mi ćemo razgovarati sa većinom privrednih subjekata da ih zamolimo da se uključe u ovu akciju - poručio je Pavlović.

On je podsjetio da u budžetu grada postoji i stavka za višečlane porodice koje su u stanju socijalne potrebe u iznosu od 10.000 KM i najavio da će biti sačinjen pravilnik za raspodjelu ove stavke.

Predsjednik Fondacije "Za porodicu" Dragan Dakić izjavio je da su prijedorske porodice prve u Republici Srpskoj dobile nove kartice čija je upotrebna vrijednost projektovana da bude mnogo veća od "ponosne kartice 202" koja je u Srpskoj bila u opticaju prošle godine.

- Pozivam privredne subjekte da se uključe u projekat, jer osim te dimenzije u kojoj iskazuju društvenu odgovornost prema trenutno prijavljenih 586 porodica iz Prijedora, oni uz podršku Gradske uprave dobijaju novu dimenziju svog poslovanja, odnosno od Fondacije dobijaju mogućnost da svoje proizvode plasiraju putem aplikacije u okviru koje je izrađena internet prodavnica za svakog od partnera - apelovao je Dakić.

On je najavio da bi već od danas trebala da bude dostupna aplikacija za mobilne telefone "Za porodicu", gdje će korisnici kartica imati uvijek dostupan ažurirani spisak privrednih subjekata koji učestvuju u projektu i kod kojih mogu koristiti popuste.

- Privrednici sa nama zaključuju ugovor i nemaju obaveze prema Fondaciji, nego obavezu da nosiocu kartice omoguće popust koji sam odredi, ali koji ne može biti manji od pet odsto - naveo je Dakić.

Podjela kartica u Prijedoru traje od danas do petka, 9. aprila, u holu Gradske uprave.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.