Traže rješenje

Građanima Bileće dosta migranata: Sastali se sa policijom i načelnikom

  • 13.10.2019. 12:05

Mještani bilećkih sela sastali su se u selu Simijova sa predstavnicima policije i načelnikom Miljanom Aleksićem kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog toga što migranti provaljuju u njihove kuće, prave štetu i uznemiravaju mještane.

 Problemi su veliki kažu mještani, u sve provaljuju, a pojedinci su prinuđeni da lijepe plakate "Danger - no entry".

Iz Policijske stanice Bileća je potvrđeno da su mještani gotovo svakodnevno prijavljivali da migranti prolaze kroz seoska područja i da su provaljivali u napuštene kuće, te da su više puta do sada izlazili na teren tim povodom.

 Mještani kažu da ne pozivaju na linč, nego pozivaju vlasti BiH da riješe njihove probleme.

"Mi nismo ti koji napadalo već oni koji smo napadnut" poručuju mještani. Pitaju se ko će nadoknaditi štete i krađe koje su migranti napravili u selimo uz regionalni put Bileća Ljubinje. Tražili su hranu i piće uvijek smo im izašli u susret a onda su oni to zloupotrijebili, poručuju mještani", kaže Milenko Kešelj koji govori ispred mještana i dodaje da je nelagodno jer nikada ne znaju odakle će izaći nezvani gost.

Bezbjednost upitna, a lična prava ugrožena

Mještani kažu i da su u gluvo doba noći ženi starije dobi 37 migranata napalo njenu kuću. Krali su iz kuća, krali su auta, provaljivali kuće i druge objekte, a na nekima su čak izazvali požar.

Pobrojali su nekoliko desetina domaćinstava kojima su kuće obijane, a pored devastacije odnijeli su sve što se moglo odnijeti.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб