Blokada magistralnog puta M-17

Građani ogorčeni zbog protesta i blokade puta radnika "Aluminija"

  • 09.07.2019. 17:23

Za samo sat vremena blokade magistralnog puta M-17 u Salakovcu, sjeverno od Mostara, formirale su se kilometarske kolone u oba smjera. Većina građana s kojima smo razgovarali negoduje smatrajući da blokada saobraćajnica nije pravi način borbe za radna mjesta i očuvanje Aluminija d.d. Mostar.

Edis Jakubović vozač kamiona smatra da ovo sasvim sigurno nije način jer ni kriv ni dužan čeka sat vremena u koloni, piše Klix.

"Kako će ovo biti način, što ne blokiraju institucije. Dvadeset godina poslije rata tri hiljade maraka platu primali, a sad ovdje izašli. Ovo samo belaj može izazvati, ja da nisam oženjen, ja bih sad kamionom prošao kroz ovu masu", kazao je Jakubović.

Nezadovoljan je i Damir Delić koji smatra da je s radnicima trebalo komunicirati iskrenije, ali da ljudi koji putuju nisu krivi za njihove probleme.

"Ako im je već obećavana struja trebalo je to raditi iskrenije, ovako se pravi problem onima koji nemaju doslovno ništa s Aluminijem", izjavio je Delić.

Ahmet Brekalo kaže kako sigurno se ovim ne pridonosi rješenje problema te da ispaštaju samo nedužni.

Radnici mostarskog Aluminija dovedeni su u bezizlazan položaj, kompanija se najverovatnije gasi noćas u ponoć, a radnici su već danas od devet do 13 sati blokirali magistralni put južno od Mostara.

Тагови: