Migrantska kriza

Građani Bihaća poručili: Ne osjećamo se sigurno u svom gradu

  • 20.10.2018. 19:06

Ne osjećamo se sigurno u svom gradu i tražimo hitno rješavanje migranske krize koja se se sručila na Bihać, poručuju stanovnici tog grada koji su, danas, drugi put protestovali na gradskom Trgu. Iako nadležni iz Sarajeva tvrde da kriza jenjava, Bišćani kažu da to ne osjete na svojoj koži. 

Imaju i podatke: u avgustu je kroz njihov grad prošlo skoro dvije hiljade, a u septembru više od 2700 migranata. Prema podacima policije, samo sinoć u grad na Uni ušlo je 160 migranata. 

Građani traže da se prihvatni centar izmjesti iz Bihaća.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona mjesecima šalju saopštenja i upozoravaju na sve češća krivična djela koja su počinili migranti. Prije četiri dana, jedan strani državljanin provalio je u školu, i ukrao laptop i novac, a jedan Alžirac je, takođe prije nekoliko dana, uhvaćen tokom provale u jednoj kući. 

Nebrojeno puta obraćali su se nadležnim institucijama sa državnog nivoa, ali odgovora, tvrde, nema.

"Mi smo dosad uputili u više navrata apel svim državnim institucijama koje su nadležne upravo za problem migracija da se uključe u ovu problematiku. Međutim, do sada nismo imali nikakve konkretne pomoći niti odgovora na naše apele", kaže Snežana Galić, portparol MUP USK.

Na migrante se žale čak i lovci iz okoline Bihaća i Cazina. Doduše, iz bezbjednosnih razloga, jer su, na samom početku lovne sezone, nabasali na njih tokom lova na samoj granici sa Hrvatskom. Kažu,  lutanje po šumama moglo bi kobno da se završi, ne samo zato što bi lovci mogli da ih zamjene za divljač, nego i zbog medvjeda i ostalih divljih životinja koje se kreću na tom području.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.