Gradiška: Uručeni ključevi stanova za izbjegla i raseljena lica

  • 13.05.2020. 14:04

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić uručili su danas ključeve novih stanova porodicama raseljenih i izbjeglih lica koji su korisnici kolektivnih ili zakupci alternativnih smještaja s područja Gradiške.

Stambena zgrada sa 32 stambene jedinice na Senjaku izgrađena je u okviru Regionalnog stambenog programa.

Aćić je istakao da je vrijednost investicije 1.200.000 KM i dodao da će u okviru pomenutog programa u Gradišci biti izgrađeno 96 stanova.

"Osim ove zgrade, sljedećeg mjeseca biće useljena i druga zgrada sa 32 stana, koja se nalazi pored ove, a takođe počinjemo sa procedurama za izgradnju stambene zgrade u Novoj Topoli sa 32 stana čija bi izgradnja trebala početi do kraja godine", istakao je Aćić.

On je naglasio da će na ovaj način biti obuhvaćene sve porodice iz kolektivnih smještaja na području Gradiške, čime će u potpunosti biti sproveden projekat.

Gradonačelnik Gradiške rekao je da će stambene zgrade izgrađene u okviru Regionalnog stambenog programa preći u vlasništvo grada, koji će ih u okviru socijalnog stanovanja izdavati po simboličnom zakupu od jedne KM po metru kvadratnom.

"Na ovaj način želimo riješiti stambene potrebe svih izbjeglih i raseljenih lica na području Gradiške", istakao je da Adžić i dodao da je grad u ovaj projekat uložio oko 200.000 KM za zemljište, infrastrukturne priključke i naknade za izdavanje građevinske dozvole, a ostalo je još da se asfaltira pristupni put do objekta.

Među 32 porodice koje su danas dobile krov nad glavom je i Aleksandra Donski, koja je sa porodicom do sada živjela u Bistrici u iznajmljenoj kući.

Ona je da je zadovoljna stanom i uslovima u kojima će živjeti u ovoj zgradi.
 

Тагови: