Ugljevik

Gradi se nova kuća šestočlanoj porodici Đokić

  • 22.06.2019. 17:21

Šestočlanoj porodici Živana Đokića, nezaposlenog borca prve kategorije u Gornjoj Trnovi kod Ugljevika, mjesna i republička boračka organizacija i lokalna zajednica grade novi dom u koji će se preseliti iz neuslovne kuće u kojoj sada žive.

Đokić radom na dnevnici obezbjeđuje sredstva da izdržava četvoro djece i suprugu, ali sve što zaradi teško može pokriti osnovne životne troškove. 

Đokiće, kojima je danas poslije temelja urađena i prva ploča za novu kuću, posjetili su predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, predsjednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić. 

General Milomir Savčić rekao je da je ovo primjer brige o borcima i da treba da posluži svim opštinskim i boračkim organizacijama, ali i ostalima, kako se mogu organizovati i rješavati krupni problemi pojedinaca. 

"Broj ljudi koje zatičemo ovdje govori o kakvom se čovjeku radi, da on nije čovjek koji traži pomoć nego se našao u situaciju da ne može sam da rješi problem stambenog zbrinjavanja. Čovjek osjeća veliko zadovoljstvo kada zna da se možemo organizovati i pomoći", rekao je Savčić. 

Predsjednik Boračke organizacije opštine Ugljevik Jovan Marinković napomenuo je da je odluka da se pomogne Đokiću donesena na Skupštini Boračke organizacije i da se ubrzo nakon toga krenulo u realizaciju. 

"Opštinska Boračka organizacija je na svojoj Skupštini donijela odluku da sa 2.500 KM pomogne Živanu da uradi temelj, a sa 500 KM pomogla nam je i Boračka organizacija Republike Srpske koja učestvuje u izgradnji objekta. Sa načelnikom smo u dogovoru da opština donira 10.000 KM kroz građevinski materijal i nadamo da ćemo u skorije vrijeme riješiti stambeni problem Đokića", objasnio je Marinković. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zahvalio je Boračkoj organizaciji koja je inicirala ovu akciju i svima koji su na bilo koji način pomogli ili će pomoći. 

"Ovoj šestočlanoj porodici mi ćemo iz budžeta opštine dodijeliti 10.000 KM da bi se nastavila izgradnja kuće. Pokušaćemo naći način da prikupimo još sredstava i nadam se da ćemo kroz kraći period biti u prilici da prisustvujemo pokrivanju stambenog objekta", istakao je Perić. 

Živan Đokić kaže da je veoma zahvalan svima koji su pomogli, te da se nada da će prije prvog snijega njegov novi dom biti useljiv. 

"Obratio sam se za pomoć, čekao nekoliko mjeseci, obećali su mi i ispunili obećanje. Uradio sam temelj, a onda smo žena, djeca i ja počeli graditi drugi dio ploče. Danas su mi komšije i prijatelji pritekli u pomoć da uradimo ploču", rekao je Đokić.

Тагови: