Mrkonjić Grad

Gospojinske ulične trke okupile preko 1.200 mališana

  • 20.09.2019. 19:38

Ulice Mrkonjić Grada danas su preplavili školarci. Petnaeste po redu Gospojinske ulične trke okupile su preko 1.200 mališana iz četiri opštine. U borbi za nagradu, u 14 kategorija, Mrkonjićanima su se pridružili i vršnjaci iz Šipova, Jezera i Ribnika. Od cicibana do srednjoškolaca, svi pričaju isto, druženje i bavljenje sportom je za njih najvažnije.

Anketa: 

- “Dobio sam bicikl i bilo mi je baš udobno.”

- “Najviše se družimo i zabavljamo se.”

- “Učestvujem u uličnim trkama već devet godina, osvajala sam medalje prvih pet godina.”

- “Uglavnom, bitno je družiti se i stieći nova prijateljstva.”

Ovako djecu okrećemo zdravom načinu života, kažu u opštini Mrkonjić Grad. Manifestacija je za njih od velikog značaja. Cilj je, kažu,  da ova trka postane, ne samo regionalna, nego i republička.

“Ja se nadam da će ovo nekada u budućnosti iznjedriti ponovo svjetskog prvaka u nekom, bilo kom sportu. Ovo i jeste zbog sporta, zbog druženja, zbog prijateljstva, prevashodno zbog sporta i motivisanja djece da se bave zdravim načinom života”, kaže Divna Aničić, načelnik opštine Mrkonjić Grad.

“Nadam se da ćemo sljedeće godine proširiti broj opština, a trka svakako ima regionalni karakter. Svjedoci ste da danas ovdje ulice Mrkonjić Grada krasi sportski duh, ali svakako i nova prijateljstva koja se ovdje sklapaju", kaže Boro Boškić, direktor Kulturno - sportskog centra "Petar Kočić".

Organizatori i sponzori su pripremili i nagrade za učesnike. Za cicibane kinder korpe, bicikl za prvačiće, te za tri kategorije i novčane nagrade.

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина