Golić: Stručna i tehnička škola energetski opremljena

  • 12.11.2020. 12:49

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić danas je, tokom posjete Stručnoj i tehničkoj školi Derventa na kojoj je urađeno energetsko opremanje objekta u koje je Vlada posredstvom resornog ministarstva uložila 440.000 KM, istakla da je ovo dokaz dobrog odnosa lokalne vlasti sa institucijama Srpske.

"Zadovoljstvo je što mogu obići energetski opremljen objekat u koji je Vlada uložila 440.000 KM. Ovo je objekat koji ima više od 1.880 metara kvadratnih, gdje je urađena termička izolacija, prozori su zamijenjeni, krovna konstrukcija, mašinski dio objekta je završen u obimu koji projekat zahtijeva", rekla je novinarima Golićeva, koja je razgovarala i sa načelnikom opštine Derventa Miloradom Simićem i uvjerila se u kvalitet izvedenih radova.

Ona je navela da je građevinska firma iz Dervente poslove na školi završila za nepuna dva mjeseca prije predviđenog roka preciziranog ugovorom.

"U Derventi posluje 820 privrednih subjekata, 31 privredni subjekat je inostrani, oko 7.000 ljudi radi. Kada je ta ekspanzija počela najbolje vi znate u Derventi, a svakako dolaskom gospodina Simića na čelo ove lokalne zajednice", istakla je Golićeva.

Ona je naglasila i dobar odnos Stručne i tehničke škole sa lokalnom vlašću, resornim ministarstvima i drugim institucijama.

Načelnik opštine Milorad Simić rekao je novinarima da je u dvije srednje škole u proteklom vremenu uloženo više od dva miliona KM i zahvalio Golićevoj za današnju posjetu.

"Dobro je da smo sa nadležnim ministarstvom vodili dobru upisnu politiku. Derventa ima više od 820 privrednih subjekata, od čega 31 strana sa visokim tehnologijama. Uz njihovu pomoć i razumijevanje, naše prihvatanje, uz angažovanje profesora, direktora pravili smo upisnu politiku da nakon završetka škole učenike čeka posao. Ovdje je spojena privreda i školstvo i politika", naglasio je Simić.

Direktor Stručne i tehničke škole Branka Jović istakla je da je čast biti na čelu škole u kojoj se završava projekat energetske efikasnosti.

"Završetak projekta je velika stvar za našu školu, naše učenike i opštinu Derventa. Projekat je rezultat dobre saradnje škole, lokalne zajednice sa načelnikom opštine i resornih ministarstava", rekla je Jovićeva.

Ona je dodala da su svi učesnici u projektu prepoznali da ulaganje u obrazovanje i mlade snage daje rezultate.

"Ovim projektom umnogome će biti poboljšani uslovi u školi u smislu utopljavanja jer je urađeno mnogo toga na poboljšanju uslova. Sve što je bilo loše, kao što su hladne učionice ili eventualno prokišnjavanje, možemo smatrati prošlošću", navela je Jovićeva. 

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок