"Uzlomac"

Glamočak se lažno predstavljao kao predsjednik Lovačkog udruženja

19:28, 12.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Nedeljko Glamočak, potpredsjednik SDS-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, 13 godina se lažno predstavljao kao predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” iz Kotor Varoša, potvrđeno je ATV-u u Osnovnom sudu Banja Luka.

Kažu, u sudskom registru od 2006. godine se ništa nije mijenjalo. Svih ovih godina stoji samo jedno ime, Žarko Tešić, tadašnji predsjednik. Kako je potvrđeno ATV-u, u proteklih 13 godina u par navrata  su stizali zahtjevi iz Udruženja, ali uvijek uz nepotpunu dokumentaciju. 

U Udruženju je na nedavno održanoj izbornoj skupštini izabran novi predsjednik, Milan Vasiljević.  Kako su nakon toga krenule nove procedure, novi pokušaji registracije, tako su prevare i nelogičnosti krenule isplivavati na površinu.

Glamočak ne odustaje. Tvrdi, bio je legalan predsjednik Udruženja tri mandata. Na pomolu je, kako kaže, rješenje.

Demantuju ga iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Kažu, rješenje je već tu. Ovom Udruženju je, zbog sporne situacije, zabranjen lov divljači.

"S obzirom na nastalu situaciju nije jasno ko je trenutno ovlašćeno lice za zastupanje Lovačkog udruženja “Uzlomac” koje bi vršilo izdavanje dozvola za lov i drugih akata, zbog čega ovo Ministarstvo traži od svih aktera udruženja da se ne dozvoli, odnosno obustavi izvršenje lova divljači dok se ne riješi sporna situacija u udruženju. Smatramo da je obustava lova u trenutnoj situaciji neophodna zbog mogućih zloupotreba, zaštite divljači i lovišta, ali i zbog bezbjedonosnih razloga", poručili su iz ministarstva.

Potezima Glamočaka ogorčeni su i u Lovačkom savezu Republike Srpske. Kažu, ovakvim prevarama treba da se stane u kraj.

“Mislim da je ovo veoma, veoma loš primjer i da je ovo sa nizom nekakvih stvari koje kumulativno utiču na jednu opštu svijest o lovstvu, a to je da ne poštujete odluku lovaca iz Kotor Varoša, da prikrivate njihov broj, da ne naručite dovoljno markica, da su oni nelegalno u lovu, da mimo statuta idete u treći ili četvrti mandat i na kraju krajeva, da ste sve to što ste radili, radili bez valjane formalno – pravne odluke”, kaže Savo Minić, predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske.

Iz Saveza najavljuju pokretanje inicijative za izmjenu Zakona o lovstvu. Kažu, potrebne su strožije kontrole funkcionisanja članica Lovačkog saveza.