Lovačk udruženje “Uzlomac”

Glamočak ne da fotelju: Sezona lova dovedena u pitanje

  • 22.05.2019. 14:06

Novoizabrano rukovodstvo Lovačkog udruženja “Uzlomac” Kotor Varoš upozorilo je da njihovi prethodnici dovode u pitanje otvaranje sezone lova ili do situacije da to bude učinjeno nezakonito.

Skupština Lovačkog udruženja “Uzlomac” nedavno je razriješila Nedeljka Glamočaka sa pozicije predsjednika i imenovala Milana Vasiljevića. Glamočak, međutim, odbija da obavi primopredaju dužnosti i Vasiljeviću preda pečat, tvrdeći da je Skupština održana nelegalno i da su samim time nelegalne i odluke koje je donijela. Vasiljević, međutim, tvrdi da je sve obavljeno po Statutu udruženja i da je riječ o klasičnoj opstrukciji u režiji Glamočaka.

" Zbog odugovlačenja primopredaje dužnosti moguće je da bude dovedeno u pitanje otvaranje lova ili da otvaranje bude zabranjeno zbog čega bi štetu pretrpio svaki iskren lovac. Statut nije švedski sto pa da Glamočak sa njega uzima samo ono što mu odgovara. Sa jedne strane tvrdi da je Skupština nelegalna, a njegovi ljudi iz prethodnog rukovodstva su poslali pozive delegatima da učestvuju u njenom radu čime su njihovi mandati praktrično verifikovani. Sumnjamo da se iza svega krije Glamočakova želja da po svaku cijenu produži svoj boravak na čelu udruženja, iako mu je mandat istekao i prije sjednice Skupštine pa čak i da pokuša napraviti malverzacije sa novcem udruženja", kaže Vasiljević za “Moj Kotor Varoš”.

 On dodaje da prethodno rukovodstvo najavljuje da će 26. maja odobriti početak lova.

"Oni nemaju nikakvo uporište za donošenje takve odluke i mi smo već preduzeli aktivnosti u vezi sa tim pitanjem. Apelujem još jednom na Glamočaka da zbog svoje fotelje ne žrtvuje sve lovce koji se mjesecima pripremaju za otvaranje lova. Za novonastalu situaciju je odgovoran isključivo Glamočak koji ne želi da prihvati stav apsolutne većine u Lovačkom udruženju “Uzlomac”, istakao je Vasiljević.

Na sjednici Skupštine Lovačkog udruženja “Uzlomac” osim novog predsjednika izabrani su i predsjednik Skupštine, te članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

(mojkotorvaros.com)

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.