Učenici ponosni, pogotovo maturanti

Gimnazija "Jovan Dučić" u Trebinju slavi 100 godina postojanja

  • Извор: АТВ
  • 21.09.2021. 19:31

Veselo i svečano danas je bilo pod platanima a tako je od početka godine jer gimnazija „Jovan Dučić“ u Trebinju slavi 100 godina postojanja. Učenici ponosni, a pogotovo maturanti u godini jubileja.

"Definitivno nam je velika čast što smo učenici ove škole pogotovo što smo maturanti u ovako važnoj godini za našu gimnaziju", rekla je Irina Gačović, maturant Gimnazije "Jovan Dučić".

"Moram da kažem da je ponos biti učenik gimnazije ovakve kakva jeste i nadamo se da če generacije koje dolaze poslije nas da nastave našim stopama", rekla je Lana Ćapin, maturant Gimnazije "Jovan Dučić".

Koliko se Trebinjaca ovdje školovalo za protekli vijek teško je izbrojati, nije teško zaključiti da je gimnazija od velikog značaja za grad na jugu. Baš zato je cijela ova godina u znaku obrazovne ustanove koja nosi ime znamenitig Trebinjca.

"Vaspitavala i obrazovala veliki broj naših sugrađana, poslala u svijet jako veliki broj mladih i kvalitetnih ljudi koji su svojim znanjem doprinosili tamo gdje su boravili", rekao je Mišo Pešić, direktor Gimnazije "Jovan Dučić" Trebinje.

U čast ovoga velikog jubileja zajedno sa Poštama Srpske napravljena je i markica sa znakom gimnazije „Jovan Dučić“.

"Ova marka je izdata u tiražu od 10.000 komada nominalne vrijednosti 90 pfeninga , ona je puštena u opticaj 10.09.", rekao je Zoran Protić, direktor u Poštama Srpske.

"Time ćemo slavu naše škole pronijeti širom svijeta. Ko god dobije pismo s ovom markicom podsjetiće se da u jednom malom mjestu na jugu Hercegovine postoji škola koja već čitav vijek priprema mlade ljude za univerzitet", rekao je Dragoslav Banjak, predsjednik SG Trebinja.

Centralna manifestacija kojom će se obilježiti vijek postojanja trebinjeske gimnazije planirana je za 11 oktobar jer je baš na taj dan prvi put zazvonilo školsko zvono. Tada će se održati svečana akademija. Već je održana izložba na kojoj su predstavljeni svi važni dokomenti iz ove ustanove.




Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)