Od mora do rodnih sela

Gdje ljetuju načelnici dobojske regije?

  • 24.07.2019. 19:32

Od Antalije i Grčke, do rodnih sela, to su destinacije na kojima ljetuju prvi ljudi opština dobojske regije. Godina nije izborna, ali  ljeto će im kažu biti uglavnom radno. Prvi čovjek Šamca, zato će na odmor tek  polovinom avgusta. 

"Idealan odmor zamišljam onako kako ga i sprovodim već nekih 6-7 godina zajedno isljučivo sa svojom porodicom odemo nekih 7-8 dana u Grćku i to je jedini period u godini kada u potpunosti mogu da se posvetim porodici", kaže Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac.

Desetak dana za porodicu ugrabio je i gradonačelnik Doboja. Odmarao se u Antaliji. 

"Čisto da zbog djece i porodice, da to vrijeme provedem sa njima, a iza toga nastavljamo da radimo", kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Dok mlađa garda putuje na već ranije bukirane destinacije, oni nešto stariji o odmoru još ne misle. Ako stignem, samo koji dan, kaže načelnik Modriče.

"Uglavnom nigdje ne idem dalje, to može biti neko crnogorsko primorje ništa više od toga i to je pitanje", kaže Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.

Neću na more, zagrcne me slana voda, u svom stilu odgovara Milorad Simić. Za dugogodišnjeg načelnika Dervente, poznato je da ne voli odmore. Ili ih ne koristi, ili se vrati nakon tri dana. 

"Ja od prošle godine imam 30 dana slobodnih nisam nijedan dan otišao, mislim da ću ove godine uhvatiti 7 i meni taman za moje godine previše. ja se odmrama radeći, ako nisma na polsu radim kod kuće i opet mi lijepo", kaže Milorad Simić, načelnik opštine Dervente.

Bilo da putuju ili ne, odmaraju na moru, ili u svom voćnjaku, jedno im je zajedničko. Idealan odmor je, kažu, načelnici i gradonačelnici, čim isključe mobilni telefon i skrenu misli sa svakodnevnih obaveza.

Тагови: