Radnici "Komusa" ponovo u štrajku

Gatačke ulice zatrpane smećem 

  • 15.08.2019. 16:12

Radnici gatačkog preduzeća „Кomus“ već treći dan su u štrajku zbog neisplaćenih plata pa se smeće sa ulica Gacka ne odvozi, potvrdio je za ATV  predsjednik Štrajkačkog odbora Milan Šupić.

Šupić je rekao da su radnici preduzeća „Кomus“ u Gacku posljednju platu radnici primili za april mjesec, dok su u decembru, januaru i februaru primili minimalce, pa je nezadovoljstvo zaposlenih u ovom preduzeću veliko.

„Ne možemo da funkcionišemo kao normalan narod, moramo i mi izmirivati svoje obaveze, računi samo stižu, a kod nas ima dosta bračnih parova da rade u ovom preduzeću, a nemaju nikakvih primanja iz ove firme,“ rekao je Šupić.

Stanje u preduzeću je teško i zato se smeće ne odvozi već treći dan.

"Mi smo danas tražili razgovor sa načelnikom opštine, ali nikakvih povratnih informacija nemam“, pojašnjava Šupić.

Šupić kaže da radnici imaju dva zahtjeva, nakon što se oni ispune, opet će početi sa radom.

„Prvi je zahtjev da nam se isplate dva lična dohotka, za maj i jun, drugi je da sjednemo sa načelnikom i rukovodstvom opštine da se dogovaramo o radu naše firme u budućem vremenu“, pojašnjava Šupić.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.