Tokom ljeta nestašica vode

Gacko: Vodosnabdijevanje višedecenijski problem

  • 02.11.2019. 20:47

Cijelo ljeto Gačani su kuburili sa nestašicom vode. Ni sada stanje ništa nije bolje, kažu da se nikad ne zna kada će slavine presušiti. I kada dođe voda teče slabim intezitetom.

Najviše im smeta što se niko od nadležnih i odgovornih ne oglašava po ovom pitanju, tako je bilo i tokom jučerašnjeg i današnjeg dana kada su se Gačani za flašu vode snalazili na sve načine. U opoziciji krive rukovodstvo tamošnjeg Vodovoda ali i čelne ljude gatačke administracije.

"Najavljivano je samo da pojedini dijelovi grada neće imati vodu, međutim, juče u poslijepodnevnim satima cijeli grad je ostao bez vode. Ovdje je vodosnabdijevanje višedecenijski problem za koji odgovornost snose SDS i PDP koji suvereno vladaju ovim gradom nekoliko decenija. Građani su ogorčeni, prevareni i poniženi, mislim da je ovo strašno što se dešava u Gacku u 21. vijeku", izjavio je Siniša Šuković, odbornik SNSD-a.

Na pozive i poruke danas čelnici Gacka nisu odgovarali, pa smo i ovoga puta ostali uskraćeni za objašnjenje šta je sa vodom. Zna se da je stari rezervoar slabog kapaciteta, a da je vodovodna mreža dotrarajala, počela je gradnja novog rezervoara ali kada će biti završena niko ne zna.

Nekima u gradu voda dođe samo tokom noći, a onima u selu na slavine potekne samo vikendom i tako je mjesecima unazad. S druge strane mjesecima unazad radnici gatačkog Vodovoda ne primaju platu, baš naredne sedmice pozvali su predstavnike gradskog snidikata da zajedno odluče hoće li u štrajk.

Dok radnici odlučuju hoće li prestati sa radom Nadzorni odbor gatačkog Vodovoda odlučivaće o direktoru. Konkurs je raspisan, a prijavilo se samo jedno ime i to Goran Lučić koji  je u fotelji direktora Vodovoda u Gacku više od decenije.