Bužim

Fotografija rastanka oca i kćerke slomila srca mnogih

15:19, 12.11.2019.
Potresna fotografija koja oca koji se rastaje od kćerke jer mora u zatvor kruži društvenim mrežama, a mnoge je dotakla priča koja stoji iza ove fotografije.

Na istoj vidimo Fikreta Dedića i njegovu kćerku iz Bužima. Ovaj zagrljaj je snimljen samo nekoliko minuta prije njihovog rastanka.

Naime, Fikret je otišao u Bihać da odsluži kaznu od šest mjeseci iza rešetaka.

Na fotografiju, na same riječi ali i činjenicu da zbog sječe tri metra drva u državnoj šumi, ovaj suprug i otac mora iza rešetaka, mnogi nisu ostali imuni.

lmir Buljubašić, njegov prijatelj sa te društvene mreže, fotografiju je objavio kako bi apelovao na javnost, odnosno dobre ljude da pomognu porodici Dedić jer će u narednih šest mjeseci jako teško živjeti, prenosi Hayat.

Dedić je dobio kaznu od šest mjeseci iza rešetaka zbog sječe tri metra drva u državnoj šumi. Drva je nosio na svojim leđima jer traktor nema.

Kako kaže to je radio jer nije mogao da priušti ogrijev, kao ni da prehrani porodicu. Nije želio da krade od komšija, kao ni da pljačka trgovine. Drugog izbora nije imao.

Ono što boli i Fikreta, i njegove najbliže, i prijatelje… je činjenica da postoje osobe sa područja Krajine koje su dobile manje kazne za mnogo teža krivična djela.

“E to je ta nepravda našega društva. Možda previše subjektivno pišemo, možda nije etično, ali nećemo da budemo samo trag na ekranu – napisao je njegov prijatelj.

(Hayat)

Pročitajte još:

Muškarac čije je tijelo pronađeno u Banjaluci se utopio

Plakao i vrištao zbog smrti druga: Banjalučanin (22) optužen da je skrivio udes

Sin bivšeg poslanika: Pijani vozač kamiona usmrtio ženu kod Gradiške

Porno skandal u BiH ne miruje: Bunić djevojke vodio u krevet pa ih zapošljavao

Velika akcija obavještajaca u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?