Aerodrom Banjaluka

Formirana radna grupa za promociju letova  

  • 13.08.2018. 19:53

Ostalo je još dva mjeseca do prvih letova iz Banjaluke za Stokholm, Brisel i Memingen, a prava promotivna kampanja kreće od sutra. U promociju Banjalučkog aerodroma biće uključeni skoro svi, od Vlade Srpske, Turističkih  organizacija, unije poslodavaca i drugih. Radno tijelo koje će se pozabaviti širenjem dobrih glasova o letovima iz Banjaluke, formirano je danas na sastanku u zgradi Aerodroma.

"Ono što je za nas jako bitno jeste da javnost bude informisana o ovim letovima, da ove aktivnosti kreću krajem oktobra. Uvijek naglašavam prema tri evropske destinacije i to je bila u suštini i glavna tema ovog današnjeg sastanka. Što adekvatnije informisanje javnosti o letovim sa banjalučkog aerodroma," rekao je Duško Kovačević, v.d. direktora Aerodroma Banjaluka.  

Kovačević je zatražio pomoć Ministra saobraćaja i veza Neđe Trninića i Ministra trgovine i turizma Predraga Gluhakovića. Ministri su na sastanku iznijeli svoje prijedloge, a ponudili su i pomoć, kako bi se za banjalučki aerodrom čulo i šire. 

"Moramo našu javnost upoznati, više intenzivirati tu propagandu, našu posLovnu zajednicu, našu dijasporu, turiste koji su zainteresovani. Ja sam ubjeđen da nećemo se samo zadržati na ovom obimu kao što smo sada sa Rajanerom, nego da će se to širiti, i sa Rajanerom i sa drugim kompanijama," kaže Trninić. 

"Ovdje je potrebna jedna dobra sinergija i to smo danas i dogovorili. I što je dobro da smo se danas sastali da od sutra ova radna grupa, koja će raditi na čelu sa Aerodromom Banjaluka, koja će biti praktično nosilac svih aktivnosti i akcionog plana promocije aerodroma Banjaluka," kaže Gluhaković.

Samo u ovoj godini, Srpsku je posjetilo 12 odsto turista više nego prethodne. Broj će rasti, a u tome će sigurno pomoći i novi letovi. 

Prvi avion za jednu od tri evropske destinacije poletjeće u oktobru ove godine. Promotivne cijene karata kreću se od 20 eura. Po prvi put oglasili su se i iz kompanije Rajaner, kažu da prodaja karata ide i više nego dobro.

Iz kompanije Rajaner kažu da iduće godine očekuju da će kroz banjalučki aerodrom proći oko 100 hiljada putnika.