Izdvojen 1,1 milion KM

Fond solidarnosti odobrio 26 zahtjeva za liječenje djece

  • 06.06.2018. 09:58

Republički Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu je u prvih pet mjeseci rada odobrio 26 zahtjeva za liječenje djece u inostranstvu, za šta je izdvojeno oko 1,1 milion KM.

Vršilac dužnosti direktora ovog fonda Jasminka Vučković rekla je "Nezavisnim novinama" da je na liječenje do sada upućeno 23 djece i da su nedavno uplaćena i sredstva za sedmoro djece zbog genetskih ispitivanja u inostranstvu, koja će biti vršena na klinikama u Španiji i NJemačkoj. 

Ona je navela da se na računima Fonda solidarnosti trenutno nalazi oko 2,6 miliona KM, da se stanje na računu svakodnevno ažurira i da je dostupno na sajtu Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. 

Na tom sajtu vidljivi su i kompletni izvodi iz banaka, pa javnost može da prati i sve uplate i isplate sa računa, odobrene zahtjeve i slično. 

Fond solidarnosti je počeo sa radom 1. januara, a finansira se posebnim doprinosima - iz budžeta Vlade Srpske, budžeta opština i gradova, od kupljenih automobila u javnom sektoru i neto plata zaposlenih u Srpskoj. 

Procenat koji se izdvaja od neto plata za Fond solidarnosti je 0,25 odsto, dok se iz budžeta Vlade, opština i gradova Srpske izdvaja 0,025 odsto.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.