Fočanski policajci spasili sugrađanina

  • 17.11.2020. 19:33

Pedesetdevetogodišnji Fočak Dragan Pejović, nakon pet dana potrage, pronađen je i spasen zahvaljujući ribolovcima i fočanskoj policiji. Još je enigma šta mu se tačno desilo, jer se ni on, nakon pet hladnih noći pod zvjezdanim nebom, iscrpljen i promrzao ne sjeća svega. Brat Neđo bezupsješno je tragao za njim, a petog dana je obavijestio policiju koja je dobila informaciju od ribolovaca da jedno lice sa nepristupačnog terena na lijevoj obali Drine doziva u pomoć. Trojica policajaca, Đorđe Elek, Nemanja Trivuni i Ranko Simović, inače svi licencirani skiperi, uz pomoć Nemanjinog brata Miroslava, koji im je ustupio gumeni čamac i opremu, brzo su došli do unesrećenog.

"Prešli smo rijeku, došli do Dragana Pejovića, koji je pokazivao znakove dehidracije, promrzline, tražio je vode, popio je par gutljaja, fiksirali smo mu desnu nogu koja je bila provrijeđena u predjelu koljena, stavili ga na čamac, preveslali Drinu do druge obale gdje je već čekala Hitna pomoć koju smo na vrijeme pozvali", ističe Đorđe Elek, PU Foča.

"Vrlo ekspresno i brzo je obavljena čitava akcija. Nas trojica smo pripadnici MUP-a a četvrti momak koji je bio sa nama je moj brat koji je na moj poziv uspio da nam pripremi opremu, tako da nismo kasnili ni jednog sekunda, sve je to nekako biolo uigrano", izjavio je Nemanja Trivun.

Dragan Pejović povrijedio se najvjerovatnije padom niz strm i nepristupačan teren na lijevoj obali Drine. Po nesreći, mobilni telefon ga je izdao, a povreda je bila takve prirode da nije mogao da se kreće, pa je pet dana i pet noći bio zarobljen- sa jedne strane nabujalom Drinom, a sa druge strmim terenom. Kod sebe je imao nešto hrane, a kada su ga pronašli dosta toga nije mogao da se sjeti.

"On se nije sjećao da je bilo pet dana, već je mislio da je dva dana boravio na tom mjestu. Navodno, da li se opkliznuo,pao, povrijedio nogu, nije mogao da se pomjeri, imao je hrane, neke čokoladice, ali je tražio vodu. Vidjelo se da nema preloma, ali je noga bila plava, tako da smo razrezali pantalone, utvrdili, sanirali, dok ga nismo prevezli na drugu stranu", rekao je Ranko Simović, PU Foča.

Sličnu akciju Đorđe Elek i Nemanja Trivun imali su i prije dvije godine kada su spasli dvojicu dječaka sa srednjeg stuba mosta na rijeci Drini