Završeno super finale Mojih pet minuta

Evo ko je osvojio 100 hiljada KM

13:19, 31.12.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Prva sezona ATV-ovog serijala Mojih pet minuta je završena, a gledaoci Alternativne televizije su sinoć konačno saznali čija poslovna ideja je osvojila vrijednu nagradu u iznosu od 100.000KM.

U finalu su se sinoć našle četiri poslovne ideje i takmičari - Kristijan, Dragan i Rastko, Nemanja Ujanić i Almir Mukača. Gledaocima se najviše dopao Draganov i Rastkov projekat "Pametni parking", te je zahvaljujući njihovim SMS glasovima direktno prošao u super finale. Nažalost, takmičenje je, odlukom žirija u finalu završeno za Kristijanov "Put budućnosti" nakon što su takmičari ponovo prezentovali žiriju svoje projekte.

U završnici super finala, posebno je zanimljiva bila odluka žirija u vezi sa konačnom odlukom - koja je ideja najbolja i ko će od takmičara preostalih u super finalu osvojiti 100.000KM.

Vrijedna nagrada je, odlukom žirija, podijeljena tako što je Almirov projekat dostava zdravog obroka – „Fress“ osvojila 50.000 KM, dok su po 25.000 KM dobili Dragan i Rastko, te Nemanja iz Banjaluke i njegova govorna maketa "Upitnik".

Serijal " Mojih pet minuta" je još jedna lijepa ATV-ova priča i potvrda da BiH ima mlade ljude sa odličnim poslovnim idejama, a sve u namjeri da pokaže kako postoji potreba ovog društva upravo za njima.