Vremenska prognoza

Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

  • 14.02.2020. 08:18

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno sa kišom i snijegom u centralnom planinskom pojasu, poslije podne razvedravanje, a najviša dnevna temperatura do 13, na jugu i do 15 stepeni Celzijusovih.

Prije podne biće oblačno i sa kišom u većini predjela, osim krajnjeg istoka, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana padaće jača kiša na zapadu i sjeveru, a poslije podne u centralnom pojasu, kada će na planinama i u brdovitim predjelima padati i snijeg.

Krajem dana očekuje se razvedravanje od krajnjeg zapada, preko jugozapada do juga.

Duvaće slab do umjeren vjetar, prije podne južnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. U Hercegovini i na jugozapadu duvaće umjereno jaka bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od osam do 13, na planinama od dva, a na jugu oko 15 stepeni Celzijusovih.

Temperatura izmjerena jutros u 7.00 časova: Bjelašnica minus tri stepena Celzijusova, Rudo i Višegrad nula, Han Pijesak, Foča i Čemerno tri, Bileća, Kalinovik i Nevesinje četiri, Zvornik i Sokolac pet, Tuzla i Zenica šest, Mrakovica šest, Drinić, Topola, Srbac, Doboj, Bijeljina, Trebinje i Mostar sedam, Novi Grad osam, Mrkonjić Grad, Prijedor, Ribnik, Srebrenica i Gradiška devet, Banjaluka i Šipovo 10, a Neum 14 stepeni Celzijusovih.

Visina snijega: Han Pijesak 25 i Kalinovik jedan centimetar. 

Srpska pravoslavna crkva proslavlja /SPC/ danas Svetog Trifuna, koji se u narodu slavi kao zaštitnik mnogih zanata i onih koji iskreno vole njegujući hrišćansku ljubav.

Ako na Trifundan pada snijeg ili kiša, postoji narodno vjerovanje kakva nas godina očekuje.

Danas je Sveti Trifun: Evo kakva će godina biti ako bude padala kiša ili snijeg

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм