Obnova robne kuće u centru Prijedora

Evo kako bi trebala izgledati nova Patrija FOTO

  • 28.05.2019. 12:33

Pripremni radovi na obnovi robne kuće Patrija u centru Prijedora počeli su nedavno, dok se početak rekonstrukcije, nadogradnje i dogradnje ovog objekta očekuje u junu. 

Kako je za eKapiju rečeno iz grupacije MG Mind, koja je investitor i vlasnik Patrije, predviđeno je ulaganje oko 7 miliona KM.

– Od momenta kada izvođač radova, prijedorski Unijat-M, krene u rekonstrukciju, rok za završetak biće oko godinu dana. Nadamo da će od ljeta iduće godine robna kuća Patrija biti otvorena za sve građane Prijedora, kao i goste koji posjećuju ovaj grad – dodali su iz MG Minda.

Robna kuća Patrija nalazi se u centru Prijedora, na Trgu Majora Zorana Karlice i kako kaže autor projekta, arhitekta Bojan Šipka, to je jedna od najvažnijih lokacija u gradu.

– Projektom je predviđeno de se budući trgovački centar sastoji iz poslovnog dijela koji će činiti jedinstvenu cjelinu. Planirani sadržaji u poslovnom dijelu objekta su trgovina i uslužne djelatnosti – dodao je Šipka.

Ističe da će se bruto površina objekta povećati sa postojećih 7.700 na 9.550 m2.

– Funkcionalne cjeline su jasno podijeljene po etažama. U podrumu će biti market kom se pristupa sa Trga Majora Zorana Karlice, a u prizemlju su predviđeni prodajni prostori, odnosno trgovine, kafe i restoran. Prvi i drugi sprat su namijenjeni, takođe, za prodajne prostore, dok će na povučenoj etaži biti restoran, otvorena terasa i dječija igraonica.

Plan je da trgovački centar Patrija bude savremeno opremljen i organizovan sa mnogo različitih funkcija i sadržaja koji okuplja veliki broj ljudi.

– Parkiranje će biti riješeno kroz poseban projekat koji čini drugu fazu izgradnje, a to je parking garaža na dvije etaže i trg ispred pozorišta i Muzičke škole – objašnjava nam Šipka.

Kako dodaje, rekonstrukcijom RK Patrija u savremeni trgovačko-uslužni centar, izgradnjom garaže i trga ispred pozorišta i Muzičke škole, centar Prijedora će oživijeti i biće zaokružena urbanizacija pjesačke zone grada, odnosno centralne zone.

(ekapija)

Тагови:
  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!