Episkop Joanikije: Vladika Atanasije bio ponos Srpske pravoslavne crkve

  • 06.03.2021. 15:26

Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićkog Joanikije rekao je da je blaženopočivši vladika Atanasije bio ponos Srpske pravoslavne crkve, njena savjest i čovjek koji je uvijek išao samo naprijed.

"Atanasije je bio ponos Srpske pravoslavne crkve, njena savjest i čovjek koji je uvijek išao samo naprijed. Vezivao se za carstvo nebesko, za Hrista koji je i prošlost i sadašnjost i budućnost. Pred njim je novo život. Čovjek izuzetno strog ali to je bila samo njegova spoljašnjost. Ispod se krilo jedno meko srce, jedna duša koja je znala da tuguje sa tužniža ali i da se raduje. Vladika Atanasije po svemu je bio poseban i blizak svima", rekao je vladika Joanikije.

Joanikije je naglasio da se upokojeni vladika Atanasije borio za srpski narod za njegovo jedinstvo, a posebno za Kosovo i Metohiju.

"Najviše je učinio za svoju Hercegovinu. Kao što ga prima ova hercegovačka zemlja danas tako ga je primio i svaki čovjek pravoslavac, a pogotovo Hercegovac", istakao je episkop Joanikije.


 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.