Banjalučani zadovoljni grijanjem 

Eko toplana ima dovoljno energenata za cijelu sezonu

  • 25.01.2019. 19:51

Preduzeće Eko toplane Banjaluka obezbjedilo je energent za kompletnu grijnu sezonu 2018/2019. Inače, ovo je prva grijna sezona nakon rata u kojoj je komunalno preduzeće koje se bavi proizvodnjom i isporukom toplotne energije na području Grada Banja Luka sopstvenim sredstvima, bez pomoći Grada Banja Luka i Vlade Republike Srpske, na vrijeme obezbjedilo dovoljne količine energenta za potrebe daljinskog grijanja.

"Ovo je omogućeno, prije svega, promjenom energenta, odnosno prelaskom sa fosilinih goriva na obnovljive izvore energije, odnosno biomasu. Pored ostvarenih pozitivnih efekata koji se ogledaju kroz finansijske uštede, jer je proizvodnja toplotne energije iz mazuta skuplja za preko 60 odsto u odnosu na proizvodnju na biomasu (drvnu sječku), ostvareni su i pozitivni efekti na životnu sredinu, odnosno ekologiju, pa je tako danas Banja Luka jedan od rijetkih velikih gradova u BiH koji nema problem sa kvalitetom vazduha," saopšteno je iz Eko toplane. 

Iz eko Toplane poručuju da je, uz promjenu energetna, preduslov za nabavku energenta na vrijeme i u dovoljnim količinama svakako i povjerenje korisnika koji redovno plaćaju račune. Procenat korisnika koji plaćaju račune se povećava iz mjeseca u mjesec, kažu u Eko Toplani i trenutno preko 92 odsto korisnika na području Grada Banja Luka plaća račune za grijanje. 

"Grijanje ove sezone je odlično. Ja sam zadovoljan, tamo gdje ja živim sve komšije su zadovoljne, nemam primjedbi. Čak mi se čini da je bolje nego prošle godine, zbog noćnog grijanja." 
"Baš sam zadovoljna, grijanje je ove godine daleko bolje nego prošle godine. Sad griju čak i po noći, ujutro. Pogotovo sad se najviše vidi, kad je ovaj minus, kad je prava zima došla." 
"Radijatori su topli. Mislim da je glavi razlog što oni griju čitavu noć, znate. Non stop je toplo," rekli su korisnici grijanja. 

"U narednom periodu prioritet Eko Toplane, zajedno sa Gradom Banja Luka, biće saniranje i rekonstrukcija distributivne mreže, kako bi se postigao pun efekat isporuke kvalitetne toplotne enrgije i kako bi korisnici za svoje redovno plaćanje i povjerenje prema nama dobili potpuni komfor," naveli su u ovom preduzeću. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.