Stanari

"EFT Stanari" donirala šest sanitetskih vozila za domove zdravlja u Srpskoj

  • 22.05.2020. 19:37

Ključevi šest sanitetskih vozila sa pratećom medicinskom opremom uručeni su rukovodstvu bolnica u Doboju, Trebinju i Nevesinju, te Domova zdravlja u Stanarima, Trebinju i Banjaluci.

Ključeve je uručio direktor "EFT - Rudnik i Termoelektrana Stanari" Savo Mirković u prisustvu ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića. 

"Zahvaljujem se jer je kompanija EFT provela svu potrebnu proceduru po pitanju ovih vozila i direktno isporučili ova vozila prema ustanovama koje su i odredili za to. Vrlo značajna i vrlo važna donacija. Ono što još imam priliku da kažem kako je kompanija odgovorila na pojavu korona virusa u smislu protokola i procedura i moram reći da sam prijatno iznenadjen i zadivljen načinom kako su organizovali svoj rad i nisu imali nijednog zaraženog", rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. 

"Prvo smo preduzeli sve mjere da se naša kompanija sačuva, da se sačuva zdravlje naših ljudi, prošli smo sa vrlo malo dodatnih troškova i EFT grupa je donijela odluku da sve kompanije EFT grupe doniraju određena sredstva za potrebe zdravstvenog sistema koji je najviše opterećen epidemijom. Tako je donešena odluka da EFT kompanija donira oko milion maraka", istakao je Savo Mirković, direktor kompanije "EFT-Rudnik i Termolektrana Stanari". 

Zaraženo stanovništvo može se prevoziti samo sanitetskim vozilima, tako je propisano Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. To je vrijedna donacija koja će zdravstvenim ustanovama i te kako značiti, poručuju direktori domova zdravlja. 

"Sada u vrijeme pandemije naše potrebe za prevozom i sanitetskim vozilima su se značajno povećale. Tako da je za nas ova donacija izuzetno značajna", naglasila je Nevena Todorović, direktor Doma zdravlja Banjaluka. 

"Na ovaj način pokazali su da su ne samo uspješni ljudi, nego i humanisti koji su prepoznali ovaj trenutak i na ovaj način doprinijeli da zdravstvo u Republici Srpskoj bude još bolje i kvalitetnije, a pacijenti dobiju bolji i sigurniji prevoz, odnosno transport", istakao je Velibor Milivojević, direktor bolnice u Nevesinju. 

Osim šest sanitetskih vozila koja su danas iz Stanara krenula put zdravstvenih ustanova u Srpskoj, već narednog mjeseca odlukom EFT grupe biće isporučena još četiri sanitetska vozila bolnicama i Domovima zdravlja u Gradišci, Foči, Konjicu i Kalinoviku. Ranije su donirali sterilizator medicinske opreme, respirator i zaštitna odijela za Dom zdravlja u Stanarima i dobojsku bolnicu.  

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)