Drama u Prnjavoru

Dvoje mališana spašeno od utapanja

  • 19.06.2019. 14:06

Prnjavor slavi, po vlastitoj želji i skromnosti, anonimnog mladića heroja, spasioca petogodišnjeg dječaka kojeg je, u nedjelju nešto poslije podne, onesviještenog izbavio iz rijeke Ukrine.

Nesvakidašnjoj drami tu nije bio kraj. Majka spasenog dječaka Suzana T. (28), je istog dana, samo trenutak ranije, iz vode spasla djevojčicu koja se gušila na mjestu gdje i njen sin.

Portal Prnjavor info prenio je svjedočenje anonimnog očevica, dok Novosti prenose izjavu dječakove majke.

"Ne smatram se nekim naročitim spasiocem. Jednostavno, osjetila sam neku posebnu snagu i odlučnost da ne smijem izgubiti tu meni nepoznatu djevojčicu, koja se borila s vodom da dođe do daha. Bila sam ponosna i srećna da je ta, čini mi se, od mog dječaka nešto starija djevojčica, našla bezbjednost baš u mom naručju. Ubrzo su u pomoć pritekli njen otac i drugi kupači," ispričala je za Novosti mlada majka troje djece.

Kod kuće joj je ostala šestomjesečna beba, a kada je odvažno skočila u vodu, na obali su joj bili dvogodišnja kćerkica i petogodišnji sinčić. Za samo sat, u novoj drami na Ukrini sreća će pogledati tu istu majku, kada je počelo da se davi i njeno dijete. Kaže da su se djeca igrala u plićaku i da je odjednom uočila da joj je sinčić nestao. Počela je da ga doziva, a totalni šok uslijedio je kada je neko uzviknuo: “Dječak se utapa!” Mališan je plutao na površini sa zaronjenim licem u vodu.

"Vidjela sam kada je mladić, preskočivši neko kamenje, skočio u rijeku. Bila sam izvan sebe, a te sekunde borbe za život mog djeteta bile su mi kao vječnost," s pomiješanim bolom, ali i olakšanjem prisjeća se Suzana.

Očevici kažu da je uporni mladić uranjao i izranjao pokušavajući da pronađe nestalog dječaka. Nekako je uspio da ga izbavi iz vode u besvjesnom stanju. Nije davao znake života. Osim kupača, u pomoć su pritekli i medicinski radnici Banje. Srećom, uspjeli su da tog dana i drugog utopljenika povrate i ožive.

Vozilom Hitne pomoći dječak je prevezen u Stanare, gde i živi njegova petočlana porodica, a nakon tu ukazane lekarske pomoći, zatim i na pedijatriju dobojske bolnice.

"Hvala Bogu, sin nam je otpušten i sve je u redu. Hvala onom mladiću i svima onima, koji su pritekli u pomoć, a kojima nisam stigla da se zahvalim. Među njima i ocu one djevojčice. Jednostavno, brzo sam reagovala kada sam spasavala tuđe dijete, a ostala u šoku kada su drugi bili prisebniji i brži u spasavanju mog," rekla je Suzana.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић