Predsjednik Kompanije "Boksit"

Dukić: Nadležni ispituju sve u vezi sa nesrećom u rudniku

  • 23.03.2019. 17:49

Predsjednik Kompanije "Boksit" iz Milića Rajko Dukić rekao je da rudarski i geološki inspektor, policija i organi kompanije ispituju sve u vezi sa nesrećom u Rudniku podzemne eksploatacije "Braćan" u kojoj su stradala dva rudara, te da će protiv odgovornih, ukoliko budu utvrđeni propusti, biti preduzete odgovarajuće mjere.

Dukić je izrazio saučešće porodicama nastradalih rudara Slaviše Žugića i Branislava Ostojića kojima će, kako je naveo, biti pružena značajna materijalna pomoć.

On je istakao da su Žugić i Ostojić pripadali elitnoj klasi rudara i da su bili obučeni za posao koji su radili.

"Imali su zvanje kvalifikovanog kopača, što je reprezentativno zvanje za rad u podzemnoj eksploataciji", rekao je Dukić i dodao da su nastradali rudari bili obučeni da rade i kao palioci mina i rukovaoci rudarskih mašina i da "sa te strane takve stvari ne bi trebalo da se događaju".

Međutim, ističe Dukić, priroda je priroda i došlo je do obrušavanja veće količine materijala iz dijela hodnika.

"Htjeli su da zamijene neku podgradu, da li su poštovane sve procedure ili nisu, to će nadležni organi da ispitaju", rekao je Dukić.

On je zahvalio svima koji su, povodom ove nesreće, izrazili saučešće Upravi i ovoj kompaniji. 
"Nažalost, desila se tragedija koju do sada u kompaniji za ovih 60 godina rudarenja nismo imali", rekao je Dukić.

Dukić je rekao da je danas sahrana Slaviši Žugiću, a da će predstavnici Kompanije "Boksit" prisustvovati i sahrani Branislava Ostojića.

"Preduzeo sam sve mjere da se pruži značajna materijalna pomoć porodicama nastradalih rudara, a istovremeno da se vidi kakvo je njihovo porodično stanje kako bi uradili sve da obezbijedimo te porodice", rekao je Dukić.

Rudari Slaviša Žugić (44) iz Milića i Branislav Ostojić (30) iz Zvornika nastradali su juče u Rudniku podzemne eksploatacija "Braćan", koji se nalazi na području opštine Srebrenica.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.