AMS Srpske

Duge kolone na svim graničnim prelazima

  • 27.03.2020. 15:12

Na svim graničnim prelazima BiH, posebno na graničnim prelazima Gradiška i Šamac, stvaraju se duge kolone zbog formiranja konvoja u zemljama okruženja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe sa boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorili sve granične prelaze prema BiH. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore Granični prelaz Klobuk.

Auto-moto saveza Republike Srpske sa svojih 49 auto-moto društava zahvaljuje svim vozačima kamiona, koji uprkos opasnosti od virusa korona, maksimalno strpljivo i uredno prevoze robu i snabdijevaju tržište Srpske i BiH prehrambenim, medicinskim i drugim proizvodima.

Stanovništvu je upućen apel da poštuje uputstva Vlade Republike Srpske, nadležnih zdravstvenih ustanova i lokalnih zajednica.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske apeluju da vozači i unutar BiH putuju samo u neophodnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od virusa korona.

Na području Republike Srpske zabranjeno je kretanje starijim licima od 65 godina, a od 20.00 do 5.00 na snazi je potpuna zabrana kretanja, dok je u Federaciji BiH (FBiH) na snazi zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18.00 do 5.00 časova.