Drvar: Hitno poboljšati bezbjednosnu situaciju u opštini

  • 10.02.2020. 16:39

Bezbjednosna situacija u opštini Drvar je nezadovoljavajuća i neophodno je hitno raditi na njenom poboljšanju, ocijenjeno je današnjem sastanku Bezbjednosnog vijeća ove lokalne zajednice.

Na sastanku je konstatovano da je bezbjednost stanovnika ugrožena jer je povećan broj pijanih vozača, posebno maloljetnika, kao i zbog učestale upotrebe oružja.

Povod za sastanak je jučerašnja saobraćajna nesreća u kojoj je poginula žena pješak dok je njen maloljetni sin teže povrijeđen, kada ih je automobilom udario pijani vozač, kao i nedavna eksplozija u Drvaru.

Bezbjednosno vijeće zaključilo je da je neophodna veća kontrola u saobraćaju, kao i prekovremenog rada ugostiteljskih objekata na području opštine, te više pažnje obratiti na maloljetnike koji učestvuju u saobraćaju.

"Stanovnici Drvara se ne osjećaju sigurno. U posljednje vrijeme dešavaju se ružne stvari koje unose nemir među Drvarčane", rekla je načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

Na sastanku je konstatovano da su u proteklih godinu dana na teritoriji Drvara u više navrata pronađena neeksplodirana ubojna sredstava.

Predstavnici Policijske stanice u Drvaru na sastanku su rekli da policija redovno obavlja svoje dužnosti, ali da postoji problem jer pojedini drugi organi ne rade svoj posao.

Predstavnici Doma zdravlja Drvar, koji su prisustvovali sastanku, rekli su da su veliki problem u opštini i psi lutalice, te naveli da su u posljednje vrijeme imali tri slučaja ujeda pasa lutalica.

Na sastanku je bilo riječi i o eksploziji koja se 1. februara dogodila pored jednog devastiranog objekta u Drvaru, u kojoj nije bilo povrijeđenih.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Srni je rečeno da još traje istraga u vezi sa ovom eksplozijom.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана