Čelinac

Drugi put heroj: Brzom reakcijom pomogao ženi koja je ispala iz auta

  • 06.08.2019. 22:03

Prava drama odigrala se večeras u Čelincu, a u heroja je po drugi put za godinu izrastao Nemanja Pejaković iz Kotor Varoša koji je spasio ženu koja je ispala iz kombija u pokretu.

Dok se automobilom vozio iza kombija Pejaković nije ni slutio šta će ga zadesiti, ali je ostao pribran i brzom reakcijom pomoghao nesrećnoj ženi.

"Ispred mene se kretao kombi i u trenutku je iz njega ispala žena koja je odmah izgubila svijest. Zaustavio sam automobil, uključio četiri žmigavca i dotrčao do kombija. Našao sam vodu i polio je po licu, a potom otrčao do jedne kuće i donio šećer poslije čega je žena brzo povratila svijest", ispričao je Pejaković za Moj Kotor Varoš.

Kada je vidio da je stanje mnogo bolje pozvao je Hitnu pomoć, koja je brzo stigla i ukazala medicinsku pomoć ženi. Prva procjena ljekara je da je nesrećna žena imala napad gušenja i da je zbog toga povukla ručicu od vrata kombija kako bi došla do vazduha, ali je u tom trenutku ispala.

Pejakoviću je ova scena vratila sjećanje na prošlu godinu kada se takođe u pravo vrijeme našao na pravom mjestu i spasio  dječaka koji se okliznuo i upao u bazen u banjalučkom kompleksu “Akvana”.

Bivši sportista, skroman kao i tada, ponavlja da su manje važni oni koji pomažu od onih koji su u nevolji.

"Nije važno da li sam pomogao ja ili neko drugi. Bitno je da bude spasen onaj kome je potrebna pomoć. Nema ljepšeg osjećaja od toga da nekome spasite život", istakao je Pejaković koji je još jednom na djelu pokazao plemenitost i ljudskost.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.