Na Badnji dan

Donirane pečenice za socijalno ugrožene porodice u Srpskoj

  • 06.01.2019. 19:16

Šezdeset socijalno ugroženih porodica iz Gradiške sutra će imati bogatu trpezu. Opštinske vlasti su, za najugroženije, pripremile pečenice i prehrambene pakete. Desetočlanoj porodici Gajić to mnogo znači.

"Otac sam osmoro djece, supruga Ivana, ne radim nigdje. Zahvaljujem se načelniku opštine i direktoru socijalnog za ovu donaciju i pomoć na Badnji dan", istakao je Draženko Gajić.  

Pomoć je dobro došla i Dušanki Novković, samohranoj majci. Božić sada, kaže, na miru može da obilježi sa ćerkom i svojim roditeljima.

"Ovo za mene znači puno jer sam ja samohrana majka, sedam godina živim sama s djetetom, a prije mjesec dana sam ostala bez posla", naglasila je Dušanka Novković. 

Za prehrambene pakete pobrinuli su se kompanije "Leburić", "Minea" i "Sladojević". Načelnik Gradiške kaže da je ovo prvi put da doniraju svojim sugrađanima uoči Božića, ali i da ne bi bilo loše da to postane tradicija. 

"Naš cilj je da u ovim najsrećnijim i najradosnijim danima da obradujemo i porodice koje su u stanjima socijalne potrebe da sutra imaju jedan kompletan božićni ručak za njihove članove porodice", istakao je Zoran Adžić, načelnik Gradiške. 

Pečenice su stigle i za osam porodica u Brčkom. Na njih su mislili u Svetosavsko-omladinska zajednica i navijači Crvene zvezde. Osim toga donirani su im i paketi sa hranom, odjećom i obućom.

Тагови: