Uživo na ATV-u

Donatorsko veče u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima"

  • 23.12.2018. 08:13

Donatorsko veče u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" biće održano danas u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Donatorsko veče počeće u 17.00 časova, a prikupljena sredsta biće iskorištena za nabavku robotike za oporavak djece sa poremećajima kretanja. 

Tim povodom, predsjednik Srpske upriličiće u 12.00 časova u Palati Republike prijem za učesnike humanitarne akcije - mlade umjetnike iz Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske. 

Donatorskoj večeri prisustvovaće predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijeri Srpske Radovan Višković i Srbije Ana Brnabić, te ministri u vladama Republike Srpske i Srbije. Oni će razgovarati sa građanima koji budu dali svoj doprinos ovoj akciji pozivanjem humanitarnog telefonskog broja. 

Partneri na donatorskoj večeri, koja se održava deveti put, su mladi umjetnici iz različitih krajeva Srpske, koji će pjevati, plesati, svirati, glumiti i na taj način dati veliki doprinos u okviru ove akcije. Gosti će imati priliku da čuju i zvuke harmonike, te mlade izvođače, kao i horove. 

U okviru akcije od 6. decembra aktivan je i humanitarni broj 1411 putem kojeg građani mogu da doniraju jednu KM za pomoć u nabavci robotike za oporavak djece sa poremećajima kretanja. Ovaj humanitarni biće aktivan do Božića, 7. januara 2019. godine. 

Vlada Srbije donijela je zaključak da Republici Srpskoj donira 250.000 evra za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja, a prošle godine je donirala identičnu sumu za Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu. 

U Republici Srpskoj godišnje između 150 i 200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korištenje robotike, te oko 150 mladih ljudi koji su doživjeli neku povredu mozga i kičmene moždine, kažu u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović". 

Prvo donatorsko veče održano je 2010. godine za djecu oboljelu od malignih bolesti, a 2011. godine za djecu sa posebnim potrebama i poremećajima u razvoju, 2012. za djecu oboljelu od dijabetesa melitusa tipa jedan, 2023. za djecu s autizmom, zatim je 2014. godine organizovano za izgradnju Roditeljske kuće u Banjaluci, dok je 2015. godine to bili za djecu sa rijetkim genetskim oboljenjima. 

Donatorsko veče 2016. godine organizovano je za Centar za prevenciju razvojnih teškoća "Za majku i dijete", a prošle godine je to bilo za Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu. 

Direktan prenos Donatorsko veče u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" možete da pratite na programu Alaternativne televizije i ATV portalu.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.