Budimo humani

Donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima"

  • 22.12.2018. 12:50

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci sutra će biti održano donatorsko veče u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima".

Donatorsko veče počeće u 17.00 časova, a prikupljena sredsta biće iskorištena za nabavku robotike za oporavak djece sa poremećajima kretanja.

Tim povodom, predsjednica Srpske upriličiće prijem za učesnike humanitarne akcije - mlade umjetnike iz Republike Srpske.

Prijem će biti održan u Palati Republike sa početkom u 12.00 časova, saopšteno je iz kabineta predsjednice Republike Srpske.

Partneri na donatorskoj večeri, koja se održava deveti put, su mladi umjetnici iz različitih krajeva Srpske, koji će pjevati, plesati, svirati, glumiti i na taj način dati veliki doprinos u okviru ove akcije. Gosti će imati priliku da čuju i zvuke harmonike, te mlade izvođače, kao i horove.

U okviru akcije od 6. decembra aktivan je i humanitarni broj 1411 putem kojeg građani mogu da doniraju jednu KM za pomoć u nabavci robotike za oporavak djece sa poremećajima kretanja. Ovaj humanitarni biće aktivan do Božića, 7. januara 2019. godine.

U Republici Srpskoj godišnje između 150 i 200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korištenje robotike, te oko 150 mladih ljudi koji su doživjeli neku povredu mozga i kičmene moždine, kažu u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

Prvo donatorsko veče održano je 2010. godine za djecu oboljelu od malignih bolesti, a 2011. godine za djecu sa posebnim potrebama i poremećajima u razvoju, 2012. za djecu oboljelu od dijabetesa melitusa tipa jedan, 2013. za djecu s autizmom, zatim je 2014. godine organizovano za izgradnju Roditeljske kuće u Banjaluci, dok je 2015. godine to bili za djecu sa rijetkim genetskim oboljenjima.

Donatorsko veče 2016. godine organizovano je za Centar za prevenciju razvojnih teškoća "Za majku i dijete", a prošle godine je to bilo za Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.