Sokolac

Domu zdravlja donirana dva sanitetska vozila

  • 25.06.2021. 13:26

Domu zdravlja "Dr LJubomir Ćeranić" na Sokocu danas su isporučena dva sanitetska vozila "Tojota", donacija Vlade Japana, što će biti od velike pomoći ovom domu koji je Bolnice "Srbija" udaljen oko 50 kilometara, rekla je direktor Doma zdravlja Adrijana Stanar.

"Izuzetno sam radosna i ponosna što smo uspjeli, nakon skoro sedam godina apliciranja na razne projekte, ali je prije dvije godine naš projekat prošao kod japanske ambasade u BiH i konačno smo dobili vozila", naglasila je Stanareva.

Ona je rekla novinarima da je bilo potrebno pripremiti dosta projektne dokumentacije.

Stanareva je naglasila da će zvanična primopredaja biti obavljena kada ambasador Japana u BiH dođe u posjetu opštinu Sokolac i uruči naljepnice sa kojima će vozila krenuti u upotrebu.

Ona je izrazila zahvalnost ambasadoru Japana u BiH Itu Makotu, Vladi i narodu Japana, koji su uložili dosta donatorskih sredstava zdravstvu u ovoj lokalnoj zajednici i u ranijem periodu.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da ova lokalna zajednica već nekoliko decenija ima dobru saradnju sa japanskom ambasadom u BiH i Vladom, te je prije dvije godine počela da priprema i za realizaciju projekta donacije dva sanitetska vozila.

"Opština je preuzela na sebe obavezu da obezbijedi dio sredstava za nabavku ovih vozila, kada je u pitanju PDV i ostale obaveze, zašto će izdvojiti skoro 50.000 KM", naveo je Bjelica.

On je naglasio da su sanitetska vozilapotpuno opremljena za prvu medicinsku pomoć, čime će biti olakšan prevoz pacijenata od Doma zdravlja do prve bolnice.

Direktor sarajevske Firme "Bunjo", koja je ovašteni zatupnik "Tojote" za regiju Sarajevo i BiH, Enes Bunjo rekao je da je imao čast da isporuči sanitetska vozila, prema ranije potpisanom ugovoru.

Prema grant ugovoru potisanom u februaru za nabavku dva santetska vozila Domu zdravlja na Sokocu, Ambasada Japana je odobrila 143.700 KM.

Тагови: