Oštra Luka

Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo

  • 17.10.2018. 19:44

Ne zna se da li su dva sanitetska vozila koja imamo starija ili su više prešla, pričaju u Domu zdravlja u Oštroj Luci. Do sinoć su mogli da se žale na dotrajali vozni park jer im je, od jutros, u dvorištu novo vozilo. Bilo je prijeko potrebno i jedva smo ga dočekali, kaže direktorka. Sada će se brže i bezbjednije do pacijenata. 

"Svi vrlo dobro znamo koliko je važna ta brzina pružanja hitne medicinske pomoći kao i hitnog medicinskog transporta do veće medicinske ustanove, jer nema ništa važnije od ljudskog života," kaže Milena Trninić, direktor Doma zdravlja Oštra Luka.

Na području opštine je i pet terenskih ambulanti u kojima se liječe većinom starija i slabo pokretna lica. Novim vozilom lakše će se i do njih. Načelnik zahvaljuje Vladi Srpske koja je izdvojila sredstva i kupila vozilo, a ministar zdravlja poručuje da će biti još pomoći za tu zdravstvenu ustanovu. 

"Sad su mi rekli da imaju i dvije ili tri porodične ambulante do kojih se može samo terenskim vozilom pa će to biti u budućnosti za nas i lokanu zajednicu da nađemo rješenje i za taj problem," rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske. 

"Opština Oštra Luka je prilično razuđena, komunikacijski jako loše uvezana, a ovo vozilo će nam pomoći da možemo brzo da intervenišemo i da se nađemo na terenu," Dragan Stanar, načelnik opštine Oštra Luka. 

Vrijednost novog vozila za Dom zdravlja Oštra Luka je 75 hiljada maraka. U toj zdravstvenoj ustanovi liječi se i veliki broj pacijenata iz pograničnog dijela Federacije BiH.