Izveli složene operacije

Doktori iz Srbije i Hrvatske posjetili UKC RS

  • 22.03.2019. 19:45

Vrhunski doktori iz Srbije i Hrvatske došli su na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske razmijeniti znanja i iskustva sa domaćim ljekarima. Izveli su složene operacije, a nekoliko teških zahvata tek slijedi. 

Doktor Vladimir Kojović već 17 godina liječi djecu. Sada je došao i u Republiku Srpsku spasavati živote. 

"Moja saradnja sa UKC-om RS počela je prije godinu i po dana, tada smo postavili osnovne smjernice naše saradnje na moje i nadam se obostrano zadovoljstvo ta saradnja se razvija u smislu dalje edukacije rada i liječenja pacijenata Republike Srpske ovde u Banjaluci", kaže Vladimir Kojović, specijalista dječije hirurgije i urologije.

Dok su jedni ljekari česti gosti UKC-a, drugi su prvi put posjetili Banjaluku, a zbog saradnje došli su čak iz Splita. Za profesionalnost kadrova i opremljenost prostora imaju samo riječi hvale. 

"Sretna sam što sam doša ovdje u Banjaluku i vidjela sve ovo. Zatečena sam ugodno ovim prostorom, opremljenošću prostora, operacijskih dvorana i sala i načinom na koji to sve funkcioniše. Mislim da možete biti ponosni na sve ovo i nemate se za šta posramiti ispred bilo čega na svjetskom nivou", kaže Žana Saratlija-Novaković, specijalista urologije iz HRvatske. 

Ovoliko stručnjaka na jednom mjestu, dokazuje da UKC postaje jedan od najboljih regionalnih zdravstvenih ustanova, kaže direktor UKC-a Vlado Đajić. 

"Naši ljekari se u ovom trenutku nalaze na edukaciji u Austriji, Sloveniji, Rusiji, Srbiji i drugim centrima i kao što sami znate najbolje su dvosmjerne ulice, pa mi dovodimo najbolje stručnjake iz Evrope i regiona da rade i da uče naše ljekare u našem Univerzitetskom kliničkom centru", kaže Đajić.

Svake godine više od stotinu ljekara sa UKC-a usavršava se van zemlje, kažu iz Kliničkog centra. Isto toliko ih svakodnevno dolazi radi saradnje i razmjene znanja sa doktorima najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj.

Тагови: