Milorad Dodik

Dogovorena saradnja Gornjeg univerziteta sa univerzitetima u Srpskoj

  • 22.11.2019. 08:43

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je Gornji univerzitet /1773/ u Sankt Peterburgu, najstariji univerzitet tehničkih nauka u Rusiji i jedan od najstarijih u Evropi.

Na sastanku sa rektorom ovog univerziteta Vladimirom Stefanovičem Litvinjenkom dogovoreno je da već 15. decembra prva radna grupa iz Rusije posjeti Univerzitet u Banjaluci tokom koje će biti utvrđeni načelni dogovori saradnje ova dva univerziteta.

U februaru naredne godine trebalo bi da bude potpisan Protokol o saradnji ova dva univerziteta, kojim je, između ostalog, predviđeno održavanje godišnjih konferencija, jednom u Banjaluci, jednom u Sankt Peterburgu s ciljem unapređenja te saradnje.

Ovim protokolom studenatima iz Republike Srpske bio bi omogućen upis na Gornji univerzitet u Sankt Peterburgu, shodno projektima koje Republika Srpska potpiše sa ruskim kompanijama poput "Gasproma", "Zarubežnjefta"...

Studentima tehničkih fakulteta sa univerziteta u Republici Srpskoj biće omogućeno i da obavljaju praksu u Rusiji, kao i zajednički rad i razmjena nastavnog kadra, te pružanje pomoći profesorima iz Srpske pri objavljivanju naučnih radova.

Dodik je razgovarao i sa studentima iz Republike Srpske i Srbije koji studiraju na Gornjem univerzitetu /1773/ u Sankt Peterburgu.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)