Dodik i Karapetrović pustili u saobraćaj put od Drugovića do Šeškovaca

  • 25.11.2019. 19:37

Institucije u Republici Srpskoj su odlučne da budu rekonstruisani svi prilazni putevi Auto-putu “9. januar”. Na korak su i bliže tome. U saobraćaj je puštena još jedna u nizu rekonstruisana saobraćajnica, ova na relaciji Šeškovci - Drugovići duga 15.5 km.

Mještani jedva dočekali. Pričaju, ovo će im olakšati svakodnevne obaveze, a i  uštediće im vrijeme.

“Ovaj put nam veoma mnogo znači. Bez njega ne znam šta bi mi postigli. Dok se ovo nije uradilo, bili su putevi katastrofa.”

“Puno znači za ovaj kraj, za ovo stanovništvo, jer je bilo baš bez puta se.”

“To je bila rupa na rupi. Veliki je značaj za poljoprivrednike, za sve koji koriste ovaj put", kažu mještani.

U Srpskoj se gradi mreža auto-puteva, a uz to nema lokalne zajednice u kojoj institucije ne realizuju značajne projekte, poručuje srpski član Predsjedništva BiH. Milorad Dodik kaže, i ova saobraćajnica je od izuzetnog značaja za stanovnike ovoga kraja.

“Ovo znači za ove ljude što ovdje žive veliku promjenu. Ovdje je bio jedan ohabani, propali put koji je, zamislite, pušten u promet prije, tačno na današnji dan, prije 40 godina i evo sada se baš nalazimo tu da put koji je urađen prethodnih mjeseci na ovaj način promovišemo", kaže Dodik.

Da je ovo od velikog značaja za cijelu opštinu, tvrdi prvi čovjek Laktaša. Sada su Laktaši i Srbac povezani i na ovaj način, što će doprinjeti rasterećenju starog magistralnog puta.

“Jer će čitava konekcija ka auto-putu “9. januar”, čitave srbačke opštine preko ovoga puta i dijela opštine Laktaši", kaže Ranko Karapetrović, načelnik Laktaša.

Otvaranju moderne saobraćajnice prisustvovali su ministri u Vladi Srpske, direktori preduzeća "Putevi Republike Srpske" i "Autoputevi Republike Srpske", te predstavnici lokalnih zajednica. 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм