Svečana akademija u Banskom dvoru

Dodik: Glas Srpske je glasnik slobode 

  • 31.07.2018. 21:40

Najstariji dnevni list u Srpskoj i BiH, Glas Srpske, svečanom akademijom u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, obilježio je 75 godina postojanja i rada.

Svečanoj akademiji, između ostalih, prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Predsjednik Srpske je rekao da je Srpska obilježena radom Glasa, hroničara svakodnevnih dešavanja.

"Glas Srpske je novina koje su donosile i tužne i najradosnije vijesti. Glas Srpske je glasnik slobode," rekao je Dodik.

Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 75 godina Glasa Srpske, Nebojša Radmanović rekao je da je obilježavanje ovog jubileja veoma značajno, te da je Glas Srpske ostavio veliki pečat u istoriji.

"Glas je tradicija, Glas je priča o državi, privredi, obrazovanju, kulturi, sportu, društvu u cjelini... Glas je priča o svima nama. Čuvajmo Glas Srpske," poručio je Radmanović.

Boris Dmitrašinović, generalni direktor Glasa Srpske zahvalio je Radio-televiziji Republike Srpske za podršku. Dmitrašinović je podsjetio da ovaj dnevni list uspješno odolijeva eri elektronskih medija, opstaje i razvija se.

Prvi broj Glasa Srpske štampan je tokom Drugog svjetskog rata, 31. jula 1943, a tokom sedamdesetpetogodišnje istorije promijenio je nekoliko gradova u kojima je bilo sjedište redakcije i više imena.

Pod imenom Glas Srpske izlazi od 5. maja 2003. godine, a privatizovan je 2008. godine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je ranije rukovodstvu i zaposlenima u dnevnom listu Glas Srpske 75 godina postojanja, poželivši im mnogo uspjeha u daljem radu.

"Glas Srpske je list sa dugom i poštovanja vrijednom tradicijom. U proteklih 75 godina bio je i ostao jedna od najrespektabilnijih medijskih kuća, zadržao povjerenje čitalaca i nastavio dugogodišnju tradiciju ozbiljnog lista koji djeluje u interesu javnosti", navedeno je u čestitki predsjednika Srpske.

Čestitku je uputila i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, istakavši da je ovaj list doživio nekoliko promjena imena u svojoj istoriji, ali da nikada nije mijenjao odnos prema čitaocima i njihovom pravu na objektivno, potpuno i blagovremeno izvještavanje.
 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином