Dobitnica Dragana Dobrijević

Dodijeljena nagrada "Vladan Kos" u Ekonomskoj školi Banjaluka

  • 19.06.2019. 17:59

Danas je u Ekonomskoj školi Banja Luka po četvrti put dodijeljena nagrada đaku generacije "Vladan Kos".

Ovogodišnja dobitnica je učenica IV-6 Dragana Dobrijević. Nagradu dodjeljuju Vladanovi drugovi iz generacije 2000-2004 Ekonomske škole u cilju očuvanja uspomene na svog preminulog druga koji je i sam bio đak generacije.   

Ali Vladan je bio mnogo više od tog, izuzetan sportista, požrtvovan prijatelj, ljubitelj prirode, ribolova, muzike. Osoba koja je ostavila traga u životu Ekonomske škole, ali i svih koji su ga poznavali. 

Uz podršku direktorice Ekonomske škole Nade Vulić i profesora, planovi Vladanovi drugova su daleko veći. Cilj je osnivanje Fondacije "Vladan Kos" koja bi osim ove aktivnosti imala za cilj i obezbjeđenje/finansiranje online treninga priznatih svjetskih institucija iz oblasti ekonomije i informacionih tehnologija za učenike Ekonomske škole.

Kako su to ozbiljni projekti trebaće vremena da se oni i ostvare. U sve buduće aktivnosti Fondacije svesrdno  će svojim doprinosom uključiti i dosadašnji đaci generacije, kao i profesori Ekonomske škole. Podržimo znanje, rad, poštenje, moral, dobrotu , drugarstvo, kako je to i Vladan radio.