Trebinje

Dobrovoljni davaoci krvi pohrlili u Transfuziju

  • 06.06.2020. 11:03

Novinarstvo i humanost teško da mogu jedno bez drugoga, hercegovački predstavnici sedme sile otišli su i korak dalje. Već desetak godina postoji Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi sredstava informisanja, zato dva puta godišnje novinari, snimatelji, montažeri, tonci i ostali pohrle u trebinjsku Transfuziju i daruju kapi koje život znače.

"Uvijek se rado odazovu svi, vlada uvijek dobra atmosfera na davanju krvi, ne preskačem nijednu akciju, volim da daođem kada je ova akcija dajem i posebno ali kada je ova ankcija onda baš dođem", kaže Darko Kurtović.

"Ovo je sedmi put da dajem krv za redom, raspoloženje na niovou sa zadovoljstvom ovdje dolazimo", kaže Rade Đajić.

A na čelu kolone trebinjskih medijskih radnika u ovoj humanoj misji je novinar Božidar Stajčić.  Posebno ga raduje to što se većina kolega rado odazove svakoj novoj akciji. Ovaj aktiv broji 27 aktivnih davalaca, mala i složna ekipa ne propušta nijednu akciju.

"Odziv je dobar, ono što je najbitnije, svake godine odnosno svake akcije imamo po nekog novog u našem aktivu od mladih kolega iz sredstava informisanja. Da se razumijemo naš aktiv nije nešto  veliki  ali smo aktivni. Ali je i jedinstven? Tako je ja koliko znam u Republici Srpskoj nema ne znam na nivou Bih da li ima ijedan organizovan Aktiv osim ovdje u Trebinju", kaže Božidar Stajčić, predsjednik aktiva DKK sredstava informisanja.

I medicinaari rado dočekaju novinare, kažu ova akcija se razlikuje od ostalih jer kako to obično biva sa predstavnicima sedme sile graje i dobre atmosfere ne fali. Prvi  čovjek trebinjske Transfuzije poručuje novinari su odlični davaoci ali i još bolji saradnici.

"Ne samo da ste sjajni davaoci nego i zaista sjajni saradnici na ovom humanom poslu i radeći vaš posao redovno izvještavate o svim našim aktivnostim i vjerujem zahvaljujući upravo takvom informisanju mi imamo tako dobro razvijeno davalaštvo u Trebinju i istočnoj Hercegovini", kaže dr Dragan Šarenac, šef transfuzijske službe Trebinje.

Mali akativ humanih novinanara samo je jedan od 23 trebinjska aktiva.  U trebinjskoj Službi za transfuzijsku medicinu kažu da je pandemija pokvarila planove kada su redovne akcije u pitanju ali isto tako poručuju da zbog velikog broja humanih Hercegovaca dragocijene tečnosti neće faliti.